Inspiratie: alles over het keuken vloerkleed (en dit zijn onze favorieten)

Comfort, bescherming en sfeer: een keuken vloerkleed brengt het allemaal. Heb jij nog geen tapijtje in de keuken liggen? Dan heb je daar vast zo je redenen voor. Misschien ben je bang voor vlekken, morsen of slijtage. Niet nodig! In dit artikel lees je alles over het keuken vloerkleed; van materialen tot reinigen. Ook delen onze vijf favorieten keukenlopers ter inspiratie. Lees je mee?

Een keuken vloerkleed: wat is het?


Een keuken vloerkleed, ook wel bekend als een keukenloper of keukenmat, is een speciaal ontworpen tapijt dat bedoeld is voor gebruik in de keuken. Een keukenloper is vaak gemaakt van duurzame materialen en gemakkelijk schoon te maken. De vorm is steevast langwerpig, waardoor een loper perfect past in smalle(re) keukenruimtes. Tussen het aanrecht en je fornuis bijvoorbeeld.

Een keuken vloerkleed biedt verschillende voordelen. Denk aan een stukje warmte en comfort (ideaal als je geen vloerverwarming hebt) tijdens het koken of afwassen. Daarnaast kan een keuken vloerkleed helpen om geluid te dempen en de vloer te beschermen tegen krassen en slijtage - vooral op plekken waar veel gelopen wordt. Klinkt ideaal? Is het ook!

Keuken vloerkleed: materialen

Bij het kiezen van een vloerkleed voor de keuken is het materiaal een cruciale factor. Het tapijt moet bestand zijn tegen morsen en makkelijk schoon te maken zijn. Deze materialen worden veel gebruikt in keukenlopers:

  • Nylon keukenloper (polyamide)
    Nylon - ook wel polyamide genoemd - staat bekend om zijn duurzaamheid en vlekbestendigheid, waardoor het een goede keuze is voor een keuken vloerkleed. Nylon heeft de eigenschap om snel te drogen, waardoor het minder gevoelig is voor schimmelvorming. Nylon vloerkleden behouden hun kleur langdurig, zelfs na blootstelling aan zonlicht en frequent reinigen. Dit zorgt ervoor dat je keuken vloerkleed er langdurig mooi uit blijft zien.

  • Polypropyleen vloerkleed
    
Polypropyleen is een synthetisch materiaal dat zeer bestand is tegen vlekken en daarnaast ook gemakkelijk schoon te maken is. Het materiaal stoot vloeistoffen af, waardoor vocht niet snel in de vezels doordringt. Dit maakt het reinigen van vlekken eenvoudig en voorkomt blijvende schade aan het vloerkleed.

  • Vinyl keuken vloerkleed
    
Vinyl vloerkleden zijn waterbestendig en gemakkelijk schoon te vegen. Vinyl vloerkleden zijn zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, scheuren en vervaging. Ze behouden hun kwaliteit en structuur langdurig. Vinyl vloerkleden zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, kleuren en patronen, waardoor je eindeloos veel mogelijkheden hebt om een kleed te kiezen dat perfect bij je interieur past.

Keuken vloerkleed reinigen: zo doe je dat

Het behoud van een schoon vloerkleed in de keuken is essentieel. Zo houd jij je keukenloper in topconditie:

  1. Regelmatig stofzuigen
    Verwijder kruimels en vuil door regelmatig te stofzuigen, vooral op plekken waar veel gelopen wordt. Heb je een getuft vloerkleed, stofzuig deze dan dagelijks om vuil geen kans te geven.

  2. Behandel vlekken direct
    Behandel vlekken onmiddellijk met een mild reinigingsmiddel en een vochtige doek om te voorkomen dat ze in het materiaal trekken.

  3. In de wasmachine
    Kies indien mogelijk voor een vloerkleed dat in de wasmachine kan. Is dat niet mogelijk? Was het kleed dan om de zoveel tijd op de hand. Je kunt ook eens per halfjaar een tapijtreiniger huren om je kleed netjes te houden.

Keukenloper Tapeso

Onze favoriete keuken vloerkleden
Gaat het keuken vloerkleed na het lezen van dit artikel op het wensenlijstje? Snappen we! Er is genoeg moois te vinden. Wij verzamelden onze favorieten uit de collectie van Tapeso:

Design Loper Fantastique - Elle Decor Beige Goud

Een plaatje! Voeg een vleugje luxe toe aan je keuken met dit prachtige beige en gouden vloerkleed.

Design Loper Fantastique - Elle Decor Beige Goud

Keukenloper Creation 102800
Dit veelzijdige bruine vloerkleed voegt warmte en stijl toe aan elke keuken.

Keukenloper Creation 102800

Modern Vloerkleed Keukenloper Raute 102672
Met zijn eigentijdse ontwerp en duurzame materialen is dit vloerkleed een uitstekende keuze voor de keuken.

Modern vloerkleed keukenloper raute 102672

Design Loper Contrast - Elle Decor Grijs
Creëer een elegante uitstraling in je keuken met dit grijze design vloerkleed.

Design Loper Contrast - Elle Decor Grijs

Keukenloper Bona 103360

Praktisch en stijlvol, dit wasbare vloerkleed is perfect voor drukke keukens waar gemorst kan worden. Ideaal: deze loper is wasbaar in de wasmachine.

Keukenloper Bona

Of je nu op zoek bent naar een keuken vloerkleed dat functioneel is of juist lekker opvalt: er zijn tal van opties om uit te kiezen. Met de juiste combinatie van materiaal, ontwerp en onderhoud zal je keuken vloerkleed een aanwinst zijn voor je huis. Liever een tapijtje bij je bank of naast je bed? Ook daarvoor kun je bij Tapeso terecht. Wat dacht je van een oosters tapijt of een bruin vloerkleed? Genoeg te kiezen!

Vorige
Vorige

Van Marrakesh tot Parijs of Bali: 7x inspirerende hotelkamers met een bijzonder thema

Volgende
Volgende

Stoelen kopen? Zo vind je de juiste zetel(s) voor jouw woonkamer