sevencouches test: het innovatieve Supreme Wellness matras van Hypnia

Een goede nachtrust begint met een goed matras. Hypnia ontwikkelde een duurzame variant met zeven comfortzones die niet vervormt én bewegingen van een woelende partner reduceert. Klinkt ideaal, maar hoe is dat in de praktijk? sevencouches nam de proef op de som en testte het Supreme Wellness matras van Hypnia.

Het juiste matras kiezen is zo makkelijk nog niet. De een houdt van een zacht en soepel nestje, terwijl de andere een stevig en solide bed prefereert. Tot voor kort lagen wij in onze slaapkamer op een matras met pocketveren. Niet te hard, niet te zacht. Hoewel we jarenlang prima op dat matras hebben geslapen, viel het me de laatste maanden op dat het leek alsof er kuilen in het bed kwamen. Subtiel weliswaar, maar ook storend. Eigen schuld ook, want dit matras moest elk seizoen gedraaid worden. Dat hebben we een keer gedaan, daarna kwam de klad erin. Tijd dus voor een alternatief.

Onafhankelijke ligging

Over het Supreme Wellness matras van Hypnia las ik meerdere positieve verhalen. Dit exemplaar belooft een ‘onafhankelijke ligging’, waardoor je partner kan bewegen zonder dat jij er last van hebt. Ideaal. En misschien nog wel beter: dankzij het speciale traagschuim met hoge dichtheid hoef je het matras niet om te draaien. Het keert blijvend terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Het matras is zo’n dertig centimeter dik en bevat 800 pocketveren (maat 160x200 cm). Door gebruik van latex in het matras is dit nestje ook zeer geschikt voor mensen met allergieën, zo stelt Hypnia. Alle materialen in het matras zijn gecertificeerd volgens de OEKO-Tex Standard 100. Hypnia geeft haar klanten de optie om 120 dagen proef te slapen. Tijd voor een test.

matras van hypnia in de slaapkamer
hypnia matras

Matras met zeven comfortzones

Hypnia heeft acht verschillende soorten matrassen in haar collectie. Ik koos voor de meest geavanceerde variant, met zeven comfortzones voor hoofd, schouders, rug, onderrug, billen, dijen en benen. Afmeting: 160x200 cm. Het was druk bij Hypnia, dus het duurde even voor het matras verzonden werd. Voor aflevering werd ik keurig gebeld met een indicatie van levering. Het matras wordt opgerold geleverd in een looiige, kartonnen doos. Na het uitpakken heeft het matras 24 uur nodig om in vorm te komen.

details in een lichte slaapkamer

Eerste indruk

Wat opviel is dat het matras een stuk zwaarder (en dikker!) is dan de vorige. De stof is gemaakt van bamboevezels en voelt heel zacht aan. Bamboe staat bekend om zijn absorberende eigenschappen. Dit materiaal beschermt tegen warmte en vocht en is luchtdoorlatend. Het matras heeft geen lussen om ‘m aan op te tillen, dat maakt het draaien of verplaatsen iets lastiger. Vooraf hebben we dit matras niet kunnen proberen in een winkel, dus het was best nog even spannend om er een naar huis te klikken op basis van specificaties en kenmerken.

lichte slaapkamer met een berberkleed

Eerste nachten: woelen

De omschakeling van mijn oude matras naar het Supreme Wellness matras was groot. De eerste nachten kon ik mijn draai moeilijk vinden en moest ik vooral wennen aan de stevigheid van mijn nieuwe bed. Het matras vormt zich naar je lichaam, maar als je - net als ik - een beweeglijke slaper bent is dat in het begin heel vreemd. Hoewel het bed goed veert, is het matras ook heel solide. Je ligt er echt op, waar ik bij mijn vorige matras soms het idee had dat ik er een beetje in verdween. Dat maakt het matras van Hypnia ook heel geschikt voor mensen met rugklachten.

beige slaapkamer met pampasgras

Ervaring na vier weken

Na een week toch wat onrustig te hebben geslapen, ging dat in de periode daarna steeds een beetje beter. Mijn nachtrust ging er niet alleen op vooruit, ik ben ook minder beweeglijk en lig langer in dezelfde houding. Het zal geen verrassing zijn dat ik me meer uitgerust voel als ik ’s ochtends opsta. Waar ik bij mijn vorige matras nog weleens last kon hebben van mijn nek of rug, heb ik dat tot op heden met dit matras niet gehad. Wat opvalt is dat het matras lekker warm is zonder dat het klam gaat aanvoelen. Groot pluspunt vind ik de onafhankelijke ligging, wakker liggen van een draaiende partner is met dit matras écht verleden tijd.

Het Supreme Wellness matras is verkrijgbaar vanaf 749 euro. Hypnia geeft 15 jaar garantie op haar matrassen.

Vorige
Vorige

4x tips om jouw ideale bed uit te kiezen (en je nachtrust te verbeteren)

Volgende
Volgende

Buitenmuur stucen: zo pak je dat aan (met tips van een stucadoor)