Dit zijn de woontrends voor 2022 en zo pas je deze toe in je interieur

Urban invloeden, recycling en een persoonlijke touch: een nieuw jaar betekent een nieuw begin. sevencouches verzamelde vier inspirerende woontrends voor 2022. Laat je inspireren en ontdek hoe jij elementen uit deze woontrends simpel toepast in je interieur.

Natuur en buitenleven: we kunnen er niet omheen in het nieuwe jaar. De grens tussen binnen en buiten is al enkele jaren aan het vervagen, die trend zet door. Kleuren uit de natuur zijn favoriet. Olijfgroen, zachtblauw, bruintinten… Hoewel ik het altijd leuk vind over trends te schrijven laat ik me er nooit zo door leiden. Veel leuker is het om inspiratie te halen uit woontrends en er een eigen draai aan te geven.

Woontrend 1: Persoonlijk en functioneel

Thuiswerken en thuisblijven is het credo - en dat vraagt om een multifunctionele leefruimte. Ook in 2022 wordt ons huis een combinatie van privé en zakelijk. We brengen meer tijd door in huis en werken daar ook. Thuis is meer dan ooit een persoonlijke bubbel. Foto’s, kindertekeningen, herinneringen aan mooie reizen, een hoekje met je favoriete DIY-projecten… Het huis wordt in 2022 een echte afspiegeling van de bewoners.

speelhoek voor kleuters in de woonkamer

Natuurlijke materialen

Woontrend 2: Natuurlijk en organisch

Ronde vormen en natuurlijke materialen zijn al enige tijd bezig met een opmars in de Hollandse huiskamer. Ontwerpen van tafels en banken zijn geïnspireerd op vormen uit de natuur. Van die trend zijn we voorlopig nog niet af. Naast materialen als linnen, rotan en bamboe zijn accessoires van steen, hout of gips mooie aanvullingen. Combineer met takken uit het bos of een veldboeket uit eigen tuin.

Woontrend 3: Upcyclen, recyclen en combineren

In het kader van duurzaamheid zijn recyclen en upcyclen al enige tijd populair. In 2022 ligt de focus nog meer op het duurzame aspect. Hergebruiken, recyclen en combineren. Combineer bijvoorbeeld die tijdloze Linteloo bank of dat bijzondere designkastje met een tweedehands vloerkleed en zelfgemaakte kussens. Design meets vintage: in 2022 kan het allemaal. Meubels die constructief nog in orde zijn worden hergebruikt of krijgen een andere functie. Weggooien is zonde!

bloesemtak in een vaas

Recyclen en upcyclen

Woontrend 4: Terug naar de nineties

Retro en urban maken een opmars in 2022. Speelgoed uit dit tijdperk is ongekend populair en komend jaar zien we invloeden uit de nineties terugkomen in het interieur. Grafische prints, futuristische elementen, neonlampen… Door deze trend toe te passen in je interieur, ontstaat een vrolijke en eigentijdse mix. Kleuren als okergeel, blauw en zwart-wit zijn kenmerkend voor deze trend.

Woontrends toepassen in je interieur

Hartstikke leuk natuurlijk, die woontrends, maar hoe pas je een trend toe aan je interieur zonder alles ondersteboven te gooien? Je interieur een update of mini make-over geven hoeft niet ingewikkeld te zijn. Investeer bijvoorbeeld in één tijdloos element waar je nog jaren plezier van gaat hebben. Een mooie bank of opvallende eettafel bijvoorbeeld. De Relax Bank van Linteloo (design van Nederlandse bodem), staat nog altijd hoog op mijn eigen wensenlijstje. Met een prijskaartje, dat wel. Maar een waanzinnige combinatie met mijn vintage berber, betonnen vloer en Indiase salontafel.

bank met een blauw vloerkleed

Relax bank van Linteloo

marmeren dienblad op de bank

Relax bank van Linteloo

Persoonlijker dan ooit

Kortom: combineren is het sleutelwoord. Haal elementen uit trends die je aanspreken en doe vooral wat je zelf mooi vindt. Weet je niet waar je moet beginnen? Maak eerst een moodboard, op Pinterest of met een stapeltijdschriften. Verzamel kleuren(combinaties), sfeerplaatjes, mooie banken, quotes, accessoires en meubels. Het moodboard vormt een mooie basis van waaruit je op zoek kunt gaan naar een sfeer en interieur waar jij blij van wordt. Het interieur is persoonlijker dan ooit. Niks moet, alles mag!

Heb jij een favoriete woontrend voor 2022? En wat staat er op jouw wishlist?

Vorige
Vorige

Schilderen zonder te schuren? sevencouches test houtverf van Moose Färg

Volgende
Volgende

Knutselen met gipsverband: geef aardewerk een tweede leven