Woondroom: we hebben eindelijk een veranda (en zo ziet 'ie eruit)

Al jarenlang met stip bovenaan mijn woondromenlijstje: een veranda. Zo’n plek waar je altijd droog zit, met of zonder jas. Waar je kunt genieten van je tuin en het buitenzijn, ook als het shitweer is. We kunnen een vinkje zetten, want de veranda staat. En hoe! Kijk je mee?

De overkapping bouwden we aan de bestaande schuur. Voorheen was deze plek helemaal open, stonden de afvalcontainers daar en had je zicht op de oprit. Tijdens het maken van ons tuinontwerp bleek deze hoek ideaal voor de bouw van een overkapping. Ten eerste omdat we ‘m aan een bestaande muur konden opbouwen en we daarmee ook direct van de gelegenheid gebruikmaakten om het schuurdak te vernieuwen. Door het één geheel te maken wordt de boel constructief ook een stuk sterker. Altijd fijn.

Veranda van douglas en grenen

De veranda bestaat volledig uit hout. De palen zijn van douglas, duurzaam hardhout en de wanden en vlonder van geïmpregneerd grenenhout. Vooraf wist ik dat ik de wanden wilde beitsen, dus daarom kozen we voor een plank die iets goedkoper was dan de douglas-uitvoering. De palen en het dak blijven onbehandeld. Door de komst van de veranda ligt de oprit ook niet meer in het zicht. En dat brengt een stuk rust mee buiten.Vanaf deze plek heb je zicht op alle hoeken van de tuin. Ik heb er al aardig wat uurtjes doorgebracht en de beits is nog maar net droog. Missie geslaagd!

Wat vind jij van het resultaat?

veranda van douglashout met boho inrichting
grijze tuinbank in een lichte veranda
zithoek onder een overkapping in de tuin
houten veranda met grijze bank en naturelle accessoires
droogbloemen onder de overkapping

Ben je op zoek naar ideeën voor een kleurrijke veranda? Nancy schreef er een blog over.


Misschien vind je dit ook leuk:

Vorige
Vorige

Bijzondere items scoren op een online veiling? Zo doe je dat!

Volgende
Volgende

3x met deze tuinoplossingen zit jij ook ’s winters buiten