De zeven favorieten van... Laura Schra (@lauraschra)

In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Laura Schra, van het gelijknamige @lauraschra. ,,Ik vind elke kamer in ons huis een feestje.”

Laura Schra (28) woont sinds 2015 samen met vriend Delainey (28) in een vrijstaand huis in Wapserveen (Drenthe). Laura werkt als visual merchandiser bij Cotton Club en deelt graag plaatjes van haar lichte woning op Instagram. Ze is in verwachting van haar eerste kindje.1. Je favoriete (tweedehands) vondst


,,Vorig jaar vond ik onze bamboebank in de sale. Daar ben ik heel erg blij mee, het is zo’n leuk item om te stylen. Vorige zomer hebben we een overkapping gebouwd in onze tuin, maar destijds hebben we er niet zo lang van kunnen genieten omdat we vrij laat klaar waren. De hele winter heeft de bamboebank binnen gestaan, op verschillende plekken. Sinds de zomer staat hij weer buiten, maar het kan eigenlijk allebei.”


De zeven favorieten van... Laura Schra (@lauraschra)

2. Je favoriete plek in huis

,,Elke kamer in huis is een feestje - het is zo’n rustige en fijne plek. Ik kan urenlang mijn favoriete serie kijken op onze stoelen in de woonkamer, maar ik vind het ook fijn om aan de eettafel te zitten en te knutselen of mails te beantwoorden. De slaapkamer is ook favoriet: even neerploffen en letterlijk tot rust komen. Alleen de slaapkamer en ik - echt een zenmomentje.”


De zeven favorieten van... Laura Schra (@lauraschra)

3. Je favoriete meubel of accessoire


,,Zonder twijfel de speren die Delainey’s opa na de oorlog meenam uit Nieuw-Guinea. We hebben de speren met elkaar verbonden door er een stokje van bamboe achter de maken. De kussens en de poef die we meenamen uit Mexico zijn me ook dierbaar. Mexico is ons favoriete vakantieland.”

De zeven favorieten van... Laura Schra (@lauraschra)


4. Je favoriete merk


,,ByBazz. De spullen zijn prachtig en heel eigen. Elk product is mooi, sfeervol en niet standaard. Ik ben gek op de offermanden en de aluminium potjes die handgemaakt zijn. Deze spullen geven sfeer aan je huis.”


De zeven favorieten van... Laura Schra (@lauraschra)

5. Je favoriete blog of Instagramaccount


,,Het account van @myrthew_ vind ik geweldig. Haar kleurgebruik, accessoires en stoffen: het is zo sfeervol en tegelijkertijd licht en rustig. Ook de accounts van @jtjejtje en @melanie_dellink vind ik mooi. Beiden wit, maar heel sfeervol.”

De zeven favorieten van... Laura Schra (@lauraschra)


6. Je favoriete woonstijl


,,Oei, dat vind ik lastig. Ik ben altijd al verliefd geweest op Marokkaanse invloeden, maar bij mij kan het ook zo zijn dat ik er in doorsla. Op dat moment ga ik vaak weer terug naar de basis: rust. Het ene moment mag het warm zijn met veel accessoires, maar het kan zo zijn dat ik morgen weer alles uit de woonkamer haal en zorg dat alles wit is met veel glaswerk en een subtiel plantje.”

De zeven favorieten van... Laura Schra (@lauraschra)

7. Je favoriete woontrend voor 2019

,,Ik ben nooit zo van de trends. Iemand zei eens een keer ‘ oh wit was echt zo’n trend een paar jaar geleden’. Ik wist niet eens dat dit een trend was, ik ben altijd al gek geweest op wit. In een gekke bui heb ik weleens heart wood op onze muur geschilderd. En lichtgrijs is het hier ook geweest. Uiteindelijk was het binnen een week weer weg.

Ik kom altijd weer terug bij wit, de basis. Dat geeft mij rust.
Ik zie ook dat niet alles spierwit hoeft te zijn en dat zachtere kleuren als zand en klei in steeds meer woningen wordt toegepast. Daar word ik stiekem ook wel nieuwsgierig naar. Wellicht toch een muurtje uitproberen?”

Foto’s: Laura Schra.

Deze bloggers en Instagrammers deelden eerder hun zeven favorieten.

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!