De zeven favorieten van… blogger Marlies Huisman

In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: blogger Marlies Huisman. ,,Stoer en rotan combineer ik graag met een flinke toef roze en verse bloemen.”

Marlies (29) woont met haar man Jasper en dochter Madée (2,5) in een jaren ’30 woning dichtbij het centrum van Zwolle. Marlies werkt als freelance content creator voor een reclamebureau en maakt woon- en lifestyleproducties voor verschillende tijdschriften. Daarnaast blogt ze over haar eigen interieur en is ze actief op Instagram.

De zeven favorieten van… blogger Marlies Huisman

1. Je favoriete (tweedehands) vondst

,,Als het om vondsten gaat is manlief Jasper toch wel de expert. Hij is een fervent Marktplaats-speurder en het grappige is dat onze liefde ook hier is ontstaan. Toen ik hem net leerde kennen stond hij op het punt te verhuizen en hielp ik hem met de inrichting van zijn nieuwe stek. Dat ging zo: hij zocht items op Marktplaats en ik keurde ze goed of af zodat er mooi geheel ontstond. Dat doen we nu nog steeds zo. Regelmatig schuift hij zijn telefoon onder mijn neus omdat hij weer iets moois voor in huis heeft gespot. Zo ook de industriële groene vakkenkast die bij ons in de woonkamer staat. Een stoer exemplaar, maar wel een crime om ‘m netjes te houden. Al neem ik dat graag voor lief.”

De zeven favorieten van… blogger Marlies Huisman

2. Je favoriete plek in huis

,,Ik werk veel vanuit huis en dat doe ik het liefst aan onze ronde eettafel. Een lekker plekje waar ik kan kiezen of ik de kamer in kijk of juist niet en geniet van het uitzicht naar onze tuin. Wat ik kies hangt een beetje af van de hoeveelheid speelgoed die rondslingert in de woonkamer. De ronde tafel vind ik trouwens ook heel gezellig om aan te eten met familie of vriendinnen. Toen we net in dit huis kwamen wonen stond er nog een rechte tafel, maar deze ronde vorm past veel beter in de ruimte.”

De zeven favorieten van… blogger Marlies Huisman

3. Je favoriete meubel of accessoire

‘Die staat op de kamer van Madée: het is de IKEA Stockholm 2017 kast. Op zich niet zo bijzonder natuurlijk, een kast van Ikea. Toch ben ik er heel blij mee. De kast is in Nederland helemaal uitverkocht maar via Instagram kwam ik erachter dat hij in Duitsland nog wel op voorraad was. Op een zaterdagmiddag vertrok ik met volle tank en goede moed naar Ikea Duitsland om de gewilde kast op te halen en daar heb ik nog steeds geen spijt van! Het is, in combinatie met het behang (van Kwantum), een echte blikvanger in de kamer. En, ik kan Madée niet beloven dat het voor altijd haar kast blijft…’

De zeven favorieten van… blogger Marlies Huisman

4. Je favoriete merk

,,Ik ben niet zo merkvast in spullen die ik voor ons interieur koop. Maar omdat ik ook vaak shoppingpagina’s maak voor binnenkijkers in Libelle of Margriet kom ik wel vaak de mooiste items tegen. De Scandinavische merken als Bloomingville, Ferm Living en House Doctor hebben vaak veel moois en ook het Nederlandse HK Living heeft een fijne collectie. Voor de kinderkamer vind ik het merk Numero 47 prachtig: het heeft precies die fijne tinten waar ik zo van hou. Bij mij thuis is het vooral een mix tussen deze merken en budget- en tweedehandsvondsten.”

De zeven favorieten van… blogger Marlies Huisman


5. Je favoriete blog of Instagramaccount

,,Hoewel de kleuren niet altijd helemaal mijn smaak zijn geniet ik wel van elke blog en post van Lisanne van de Klift, ik hou als bloemenmeisje enorm van haar bloemenblogs en de mooie foto’s zijn altijd om te smullen! Op Instagram volg ik ook graag buitenlandse accounts met mooie interieurs, een van mijn favorieten is Anne (@anneeeck). Zij gebruikt heel fijne kleuren in huis en heeft echt een droom van een woonkeuken!”

De zeven favorieten van… blogger Marlies Huisman


6. Je favoriete woonstijl

,,Een favoriete woonstijl heb ik niet echt. Door mijn werk zie ik zoveel stijlen voorbijkomen: van heel stoer tot minimalistisch en van bohemian tot Scandinavisch. Mijn eigen stijl omschrijf ik als een mix van fris & stoer. Een beetje boho door de rotan details en het stoer combineer ik trouwens wel graag met een flinke toef roze en verse bloemen.”

De zeven favorieten van… blogger Marlies Huisman


7. Je favoriete woontrend voor 2019

,,De groen-groener-groenst-trend is wat mij betreft een blijvertje. Ik word gewoon heel blij van vers plantengroen. Maar waar groen eerder mijn favoriete kleur was ook voor muren en accessoires, sluipen er nu steeds meer aardetinten ons huis binnen. Terracotta, roestkleurtjes en zachtroze bijvoorbeeld. In combinatie met natuurlijke materialen geeft dat toch een wat zachtere en meer vrouwelijke sfeer, dus ook die trend sla ik niet over!”

Foto’s: Marlies Huisman / Jorian Lub.

Deze bloggers en Instagrammers deelden eerder hun zeven favorieten.

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!