sevencouches test: deze raamdecoratie is op afstand te besturen

Met één druk op de knop je rolgordijn laten zakken - via een afstandsbediening, een knop op de muur óf vanaf je telefoon? Somfy maakte haar geautomatiseerde rolgordijnen nog een tikkeltje gebruiksvriendelijker door deze smart te maken. Zelfs vanuit een andere kamer.

Rolgordijnen op de kinderkamer zijn ideaal, maar niet altijd even veilig. De touwtjes zijn niet altijd even handig, kunnen in de knoop raken en een potentieel gevaar vormen wanneer je dreumes zijn hoofd er doorheen steekt. Dat maakt een geautomatiseerd rolgordijn perfect voor de kinderkamer.

Mooie en functionele raamdecoratie

De ideale raamdecoratie in de slaapkamer is voor mij een mix tussen mooi en functioneel. Immers: in een donkere kamer kom je het beste tot rust. Toen we net verhuisd waren, hingen er in eerste instantie vuilniszakken voor de ramen. Armoede ten voeten uit, maar goed, het werkte. Omdat ik nog geen idee had wat ik precies voor de ramen wilde hebben, kochten we tijdelijke rolgordijnen die op termijn vervangen zouden worden voor een goed passend alternatief.

sevencouches test: deze raamdecoratie is op afstand te besturen
sevencouches test: deze raamdecoratie is op afstand te besturen

Kiezen voor een wit rolgordijn?

De ramen in onze woning zijn stuk voor stuk hartstikke groot. Prettig, voor de ruime hoeveelheid licht, maar ook lastig te verduisteren. Rolgordijnen zijn vaak net te kort en voor verduisterende gordijnen op maat verwachtte ik een gepeperde rekening. Toen we op de benedenverdieping kozen voor houten jaloezieën, bestelden we die ook al gauw voor de slaapkamers, zodat we ook boven wat minder in de etalage stonden. De jaloezieën waren en zijn nog steeds prachtig, maar verduisteren doen ze niet. Het gevolg: een slechtere nachtrust.

sevencouches test: deze raamdecoratie is op afstand te besturen
sevencouches test: deze raamdecoratie is op afstand te besturen
sevencouches test: deze raamdecoratie is op afstand te besturen

Raamdecoratie zelf samenstellen

Bij Somfy vond ik een rolgordijn in de collectie dat wel over de volledige breedte van de ramen reikte. Een gordijn dus - in plaats van twee. Dat staat niet alleen veel mooier, maar verduistert ook veel beter. Ideaal! Via de website van Powered Blinds kun je zelf je raamdecoratie samenstellen én gratis kleurstaaltjes aanvragen. Ik koos voor een rolgordijn uit de House Collection in de kleur Snow Blackout. Of de stof en kleur helemaal verduisterend zouden zijn vond ik nog even spannend, maar ondanks het lichte gordijn is de kamer ’s avonds goed donker te krijgen.

sevencouches test: deze raamdecoratie is op afstand te besturen

Looks en ervaring

Het rolgordijn is volledig geautomatiseerd. Met een druk op de knop is het gordijn te openen of te sluiten. De verzwaarde, metalen onderlat zorgt ervoor dat de stof mooi strak blijft en er geen vouwen ontstaan. De afstandsbediening kun je aan de wand bevestigen, maar Somfy heeft ook een draadloze knop die je op de muur kunt plakken. En wil je het jezelf helemaal makkelijk maken - dan kun je ervoor kiezen om het rolgordijn via je smartphone te bedienen.

Het rolgordijn uit de House Collection is simplistisch vormgegeven. Het ontwerp is solide, het gordijn maakt weinig geluid. De stof is erg mooi, voldoende dik en verduistert voldoende. Aanrader!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Somfy. Bekijk voor meer inspiratie de Poweredblinds webshop.