De zeven favorieten van… blogger Linda Hummel (Thathomepage)

In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Linda Hummel, blogger bij Thathomepage. ,,Ik betaal graag iets meer voor merken waarvan je zeker weet dat ze iets terugdoen voor de wereld.”

Linda (32) woont met haar man en vierjarige dochter in een jaren ’30 klushuis vlakbij Amsterdam. Bij haar bevalling heeft Linda zenuwletsel opgelopen waardoor ze kort aaneen kan zitten: ze brengt haar dagen voornamelijk liggend thuis door. Daarom noemde ze haar blog Thathomepage. ,,Ik ben bijna altijd thuis, dus het is letterlijk een at home page.” Linda blogt over interieur, kids en lifestyle en schrijft voor Vriendin over het moederschap.

1. Je favoriete (tweedehands) vondst

,,Het witte grachtenpand-kastje in de speelhoek van onze mini. Ik spotte dit kastje zo’n drie jaar geleden op Pinterest en was gelijk verliefd! Na enig Googlen kwam ik achter dat het ooit bij Leen Bakker te koop was, maar helaas al heel lang uit de collectie. Toen heb ik allerlei alerts ingesteld op Marktplaats in de hoop dat het kastje een keer voorbij zou komen. En dat deed het! Onze speelhoek heeft in de tussentijd al een make-over gehad, maar het kastje is gebleven.”

De zeven favorieten van… blogger Linda Hummel (Thathomepage)

2. Je favoriete plek in huis

,,De erker. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor huizen met een erker en toen we onze jaren ’30 woning tegenkwamen, was ik meteen verkocht (ook al was het een echt klushuis). Er zat destijds nog geen erkerbank in, die hebben we naar eigen ontwerp laten maken door een timmerman. De Jasno shutters maken het helemaal af. Daar hebben we lang voor gespaard, maar zijn elke cent waard. Ik kan er iedere dag weer blij van worden om ze te openen en te sluiten!”

De zeven favorieten van… blogger Linda Hummel (Thathomepage)

3. Je favoriete meubel of accessoire

,,Het tafeltje met tegeltjes dat van mijn inmiddels overleden grootouders is geweest. Het komt uit een setje van drie tafeltjes, maar de andere twee hebben een gebroken tegeltje. Die bewaar ik op zolder. Hij past precies naast de bank en kleurt er ook perfect bij. Ik hoop dat mijn dochter ‘m ook mooi zal vinden later, zodat ‘ie nog lang in de familie blijft.”

De zeven favorieten van… blogger Linda Hummel (Thathomepage)

4. Je favoriete merk


,,Ik vind het Deense merk Skagerak echt prachtig. Ik heb er zelf tot nu toe enkel opbergtrays van, omdat het vrij prijzig is. De meubels van dit merk liggen helaas (ver) boven mijn budget. Een mooi Nederlands merk dat Scandinavisch aanvoelt, vind ik Zuiver. Daar heb ik een dressoir, woonladder, staande spiegel en lampen van. Die blijf ik leuk vinden, terwijl ik toch een behoorlijke veranderdrang heb, haha!”

De zeven favorieten van… blogger Linda Hummel (Thathomepage)

5. Je favoriete blog of Instagramaccount

,,Tanja van Hoogdalem denk ik. Zij maakt de tofste dingen en woont ook in een prachtig pand. Ik hou daar gewoon van. Een andere leukerd vind ik Styledbymarit. Zij maakt ook veel zelf en dat trekt me, omdat wij ook altijd aan het klussen zijn.”

De zeven favorieten van… blogger Linda Hummel (Thathomepage)

6. Je favoriete woonstijl

,,Scandinavisch, maar zelf heb ik van alles wat in huis. Onze brickwall in de keuken is denk ik eerder industrieel te noemen. Ik heb hier en daar wat vintage (het tafeltje van mijn grootouders, de poef bij de bank) en de jaren ’30 elementen van ons huis (het glas-in-lood, de erkerbank, de zwartwit tegelvloer in de hal) maken het ook niet typisch Scandinavisch. Toch zijn de meeste van onze meubels en accessoires wel Scandinavisch.”

De zeven favorieten van… blogger Linda Hummel (Thathomepage)

7. Je favoriete woontrend voor 2019

,,Kunnen we duurzaamheid een trend noemen? Het valt me op dat steeds meer interieurmerken hier aandacht voor hebben. Of misschien begin ik er zelf meer oog voor te krijgen. Ik betaal graag iets meer voor merken waarvan je zeker weet dat ze iets terugdoen voor de wereld. Zoals Wooden Amsterdam en House Raccoon. De een doneert een procent van de omzet aan Trees for All, de ander plant voor elk verkocht product een boom. Mooie initiatieven!”

Foto’s: Linda Hummel

Lees ook:
De zeven favorieten van blogger Mirjam Hart (Een goed verhaal)
De zeven favorieten van blogger Judith Huls (Juudithhome)
De zeven favorieten van Machteld Poelsma (@mach.s)
De zeven favorieten van Sabine Weertman (@styledbysabine)
De zeven favorieten van Linda Huisman (@housemanhome)

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!