Met deze drie thema’s tover jij je tuin om tot vakantiebestemming

Het kwik stijgt dit weekend, de lente staat voor de deur en de tuinmeubelen kunnen weer naar buiten. Heb je al plannen gemaakt voor de zomervakantie? Nee? Houden zo - want je eigen tuin of op je balkon krijg je met een paar simpele aanpassingen in vakantiesferen. Laat je inspireren door deze drie thema’s en haal je favoriete vakantiebestemming gewoon naar je achtertuin.

De zogenaamde staycation is hot: steeds vaker verkiezen mensen een vakantie in eigen land, tuin of balkon boven een vliegreis naar een tropische bestemming. Thuis blijven, niks hoeven en stilstaan bij wat je eigenlijk hebt: volgens Intratuin beseffen steeds meer mensen dat vakantie een mindset is en geen bestemming. Het bedrijf bedacht drie thema’s én bijpassende muzieklijsten om het vakantiegevoel in en om het huis lekker aan te wakkeren. Een vleugje Ibiza, stukje Côte d’Azur of Japans tintje naar de tuin halen - wie wil dat nou niet?

Een vleugje Ibiza in de tuin

Een houten daybed, fijne zitzakken, een hangstoel en parasol met tierlantijntjes: veel meer heb je niet nodig om een goede basis te creëren. Combineer wit met kleurrijke elementen en kies voor een mooi buitenkleed. Hangplanten in combinatie met een bijzettafel of retro voetenbankje zorgen voor dat leuke boho-tintje. Hang bomen of struiken vol met lampionnen (met zonnecel) en kies voor een mooie lichtslinger. Sierkussens erbij en klaar ben je!

Deze    playlist    maakt het Ibiza-gevoel af.

Deze playlist maakt het Ibiza-gevoel af.

Met deze drie thema’s tover jij je tuin om tot vakantiebestemming (Foto: Rob van der Vet)

Een stukje Côte d’Azur op ‘t balkon

Hout, rotan en terracotta zijn graag geziene gasten binnen dit thema. Niet alleen prachtig bij de azuurblauwe Middellandse zee, ook prima te combineren met je grasveld. Een mooie loungeset met comfortabele kussens in pastelkleuren mogen niet ontbreken. Pluimgras en palmen doen het goed bij dit thema. Heb je een pergola? Laat daar een druiventak op klimmen en waan je als god in Frankrijk. Oui oui!

Een stukje Côte d’Azur op je balkon? Dit is je    playlist   .

Een stukje Côte d’Azur op je balkon? Dit is je playlist.

Met deze drie thema’s tover jij je tuin om tot vakantiebestemming (Foto: Rob van der Vet)

Liever een Japans tintje?

Shinrin yoku - ofwel: baden in de atmosfeer van een bos. Dit thema is overgewaaid uit Japen en wordt genoemd als de trend van 2019. Dompel jezelf onder in het bos zonder telefoon, laptop of tablet. Een dag in de natuur zorgt volgens de Japanners al voor een verlaagde bloeddruk en minder stresshormonen. Binnen dit thema creëer je een oase van rust in je tuin of op je balkon. Kies voor een fijne hangstoel, een L-vormige loungeset met zacht plaid en sfeervolle lampen. Veel groen doet goed: bamboe en aloë vera zullen je helpen sneller in de zenmodus te komen. Vergeet ook de vuurkorf niet! Laat de zomerse avonden maar komen…

Een Japans tintje in je tuin? Dit is je    playlist   .

Een Japans tintje in je tuin? Dit is je playlist.

Met deze drie thema’s tover jij je tuin om tot vakantiebestemming (Foto: Rob van der Vet)

Welk thema kunnen we in jouw tuin terugvinden?