De zeven favorieten van… Linda van der Wal (@deense_zomer)

In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Linda van der Wal van @deense_zomer. ,, Als ik een geldboom in mijn achtertuin had dan stond mijn huis vol met Deens design.”

Linda heeft samen met haar partner Bertus en twee kinderen Lara en Yfke in een vrijstaande woning uit 1974. Het gezin woont in het Friese Hurdegaryp. Marktplaats-koningin Linda is dol op tweedehandsspullen en design van Deense bodem. Ze werkt voor de overheid en deelt graag kiekjes van haar kleurrijke woning op Instagram.

1. Je favoriete (tweedehands) vondst?


,,Misschien gek om over jezelf te zeggen, maar ik ben een Marktplaats-koningin. Ik schreef zelfs eens een blog over al mijn topvondsten. Het mooiste verhaal is dat van het vintage daybed uit de jaren 50. Dat kwam ik tegen op Marketplace van Facebook. Hele onduidelijke foto’s en de omschrijving luidde: eenpersoonsbed te koop met beeldbuis televisie voor tien euro. Het bleek op de eerste verdieping van een oud studentenhuis te staan met een hele steile trap naar beneden. De studente ging verhuizen en was blij dat ze deze spullen niet de trap af hoefde te sjouwen. Met het zweet op de rug laadde mijn geliefde alles in de auto. De tv ging rechtstreeks naar de kringloop en het daybed kreeg een prominente plek in ons interieur.”

kleurrijke woonkamer met paarse stoelen

2. Je favoriete hoekje in huis?

,,Mijn favoriete plek is absoluut het hoekje bij het raam aan de tuinzijde. Het is er heerlijk licht, als het warm is staat de schuifpui open en het is dichtbij de koffiemachine… Deze hoek is momenteel helemaal ingericht met vintage items en daar voel ik me het meeste in thuis.”

woonkamer deense stijl met veel contrast

3. Je favoriete meubel of accessoire?

,,Het vintage String-wandsysteem is op dit moment mijn favoriete meubel. Ik was al een tijdje op zoek, maar je komt het vrij weinig tegen op Marktplaats. Vorig jaar zomer lag ik in Toscane op een ligbedje bij het zwembad door Instagram te scrollen. Ineens kwam de String voorbij op de feed van @tolve12 waar ik eerder een vintage salontafel kocht. Hij zag er precies zo uit als waar ik van droomde: met kastje, glazen schuifdeurtjes en tijdschriftenrek. Nog diezelfde middag sloot ik vanuit Italië de koop en kon toen bijna niet wachten om naar huis te gaan zodat we het wandrek konden ophalen.”

string wandkast voor een blauwe muur

4. Je favoriete merk?

,,Ik kan het natuurlijk moeilijk ontkennen: ik heb een enorme zwak voor Deens(e) design(ers). Als ik een geldboom in mijn achtertuin had dan stond hier mijn hele huis mee vol. In het bijzonder ben ik gek op de houten dieren van Kay Bojesen. Ik ben inmiddels op weg naar een heuse Bojesen-verzameling.”

Linda van de Wal (@Deensezomer) op de bank

5. Je favoriete blog of Instagramaccount?

,,Oei, een gewetensvraag! Dit is een keuze maken tussen ontzettend veel mooie en inspirerende accounts. Eigenlijk niet te doen. Mijn favoriete blogger is zeker weten @andrea_groot. Ik mis eigenlijk geen enkel blog van haar, want ik ben fan van haar (h)eerlijke schrijfstijl. De diversiteit van haar blogs is groot en ze kan enorm goed verhalen vertellen. Helga van @silkandjute noem ik mijn midcentury insta-maatje. Deze stijl zie je namelijk relatief weinig bij Nederlandse Instagrammers en Helga weet dit zo mooi toe te passen in haar prachtige huis. En zo kan ik nog wel een hele rij opnoemen met prachtige accounts!”

zwarte keuken met glazen lampjes

6. Je favoriete woonstijl?

,,Ik denk wel eens dat ik in het verkeerde tijdperk ben geboren, want ik houd enorm van de midcentury modern en eclectische stijl. Je vindt daarom ook veel vintage designitems uit die periode terug in mijn interieur. De vintage eetkamerstoeltjes van het Deense bedrijf Farstrup en het vintage wandsysteem van het Zweedse Nisse String zijn hier goede voorbeelden van. Daarnaast zie je het ook terug in de kleuren op de muren. Al het vintage mix het liefst met hedendaagse stukken zoals onze bank van BySidde of onze moderne zwarte en strakke keuken. Hierdoor ontstaat een eclectische mix aan kleuren en interieuritems die voor mij klopt.”

zwarte keuken met planten en een witte vloer

7. Je favoriete woontrend?

,,Ik ben absoluut geen trendvolger en doe vooral veel op mijn gevoel. Daarbij laat ik me uiteraard inspireren door Instagram, Pinterest, binnen-en buitenlandse woonbladen. Je ziet bij mij vooral veel tijdloos (vintage) design. Veel duurzamer dan kortdurende trends en ik raak er niet snel op uitgekeken. Overigens doe ik wel ijverig mee aan de plantentrend. Een huis zonder groen kan ik me inmiddels niet meer voorstellen.”

Foto’s: Linda van der Wal.

Deze bloggers en Instagrammers deelden eerder hun zeven favorieten.

Vorige
Vorige

De zeven favorieten van… blogger Sanne Pol (Enstijl)

Volgende
Volgende

Eindelijk! Dit is onze nieuwe woonkeuken (met voor- en nafoto’s)