Snelle zelfmaker: paashangers van kwarteleieren en touw (diy)

Tijdens de Paasdagen vind je weinig kleurrijke uitspattingen en opvallende versiering in mijn interieur. Wel vind ik het leuk subtiel het paasgevoel door te voeren. Ik koos ervoor mijn paastak te behangen met natuurlijke materialen. Mijn favoriet? Het kwartelei!

Anderhalve week geleden kocht ik twee doosjes lege kwarteleieren bij Action. Ik kon ze niet laten liggen, want de schalen van kwarteleieren zijn stuk voor stuk kleine kunstwerken. Verschil in kleur, vorm en aftekeningen: prachtig. Voor een doosje met twaalf stuks betaalde ik een schamele zestig cent. Koopje!

Paastak met kwarteleieren: basic doch feestelijk (DIY)
Paastak met kwarteleieren: basic doch feestelijk (DIY)

Daags erna scoorde ik een paastak, zo’n mooie krulhazelaar. Bij thuiskomst wist ik wat er met de eierschalen moest gebeuren: ik maakte er in een handomdraai paashangers van.

Nodig voor paashangers:

  • Lege (kwartel)eieren

  • Raffialint of touw

  • Lijm


Zo maak je de paashangers

Knip voor elk ei een stuk lint of touw af en leg een simpele, maar strakke knoop - het liefst iets dikker dan het voorgeboorde gaatje zodat het lusje straks goed in de schaal blijft hangen. Je kunt cadeaulint gebruiken, maar ook touw of wol is prima geschikt. Ik koos voor wat grover raffialint. Gebruik voor een speelser effect lussen van verschillende lengtes.

Paastak met kwarteleieren: basic doch feestelijk (DIY)

Zorg dat de knoop in de schaal terechtkomt. Met je vinger kun je de knoop wat indrukken, zodat je lint makkelijker in de schaal te plaatsen is. Doe dit voorzichtig - je zal niet de eerste zijn waarbij een ei of vier sneuvelt. Druppel wat lijm op het knoopje, dat je als het goed is niet meer ziet, en laat drogen. Klaar!

Paastak met kwarteleieren: basic doch feestelijk (DIY)
Paastak met kwarteleieren: basic doch feestelijk (DIY)
Paastak met kwarteleieren: basic doch feestelijk (DIY)

Heb jij al een paastak in huis?