De perfecte paastafel creëren? Zo doe je dat!

Pasen komt er al weer bijna aan! Dat betekent paaseieren in huis halen, paasontbijt of paasbrunch voorbereiden en versieringen kopen voor op de paastafel. Maar hoe doe je dat eigenlijk, de paastafel mooi versieren? In dit artikel vind je tips.

Tip 1: Bepaal de stijl

Voor je kunt beginnen met het versieren, moet je eerst bepalen wat voor soort stijl je wilt dat de paastafel krijgt. Een optie is om de paasversieringen bijvoorbeeld aan te passen aan het interieur van je huis zodat er harmonie ontstaat in de woonkamer. Als je liever focust op kleuren die jij bij Pasen vindt passen - zoals paars, geel en groen - kun je ook een kleurenpalet kiezen waar je je aan houdt bij het kiezen van de versieringen. Verder kun je nog nadenken over dingen zoals patronen: wil je bijvoorbeeld een tafelkleed met print erop of liever een effen kleed?

Tip 2: Paasversiering kopen (of maken)

Als je voor jezelf duidelijk hebt wat de stijl precies wordt van de paastafel, kun je versieringen kopen. Zelf maken kan natuurlijk ook: deze makkelijke paashangers bijvoorbeeld. Leuk je tafel op met kaarsen, paashaasjes, kuikentjes en een mooie paastak.

Pexels | Dominika Roseclay

Tip 3: Servies en eten

Naast een thema, passend servies en mooie servetten verdient het eten ook volop aandacht. Presenteer je brunch of diner op een manier die past in de stijl van de paasversieringen. Werk bijvoorbeeld met mooie schalen, een etagère of goudkleurig servies. Als je geen inspiratie hebt voor wat je kunt koken tijdens Pasen, zijn er online genoeg paasontbijt- en paasdiner recepten te vinden die je kunnen inspireren om wat lekkers te bereiden in de keuken.

Kortom, het klaarmaken van de ideale paastafel kan heel eenvoudig zijn. Denk goed na over de stijl die je wilt aanhouden, wat voor kleurenpalet je wilt gebruiken en of je wel of geen patroon in je versiering wilt. Kijk rond online en in fysieke winkels voor de paasversieringen waarvan jij denkt dat ze bij jou creatieve visie passen of ga zelf creatief aan de slag en maak je eigen versiering. Maak de paastafel af door jouw heerlijke paasgerechten tentoon te stellen en maak er met je gezelschap een gezellig feest van!


Vorige
Vorige

Zo maak je zelf de leukste fotolijsten voor aan de muur

Volgende
Volgende

Een kelder onder een bestaand huis bouwen, kan dat?