Zo maak je zelf de leukste fotolijsten voor aan de muur

Er is niets leukers dan een huis gevuld met allerlei persoonlijke herinneringen. En laten foto’s daar nu de ideale manier voor zijn om dat te doen! Maar waarom zou je voor een standaard fotolijst gaan als je iets tofs kunt maken dat echt opvalt? Hier zijn wat inspirerende ideeën om de leukste fotolijst voor aan je muur te maken.

1. Pallet hout

Pallet hout: waar kun je het tegenwoordig allemaal wel niet voor gebruiken? Van meubels tot brandhout: ook hier kun je pallethout weer inzetten om een tof fotolijstje te maken. De robuuste uitstraling geeft je interieur een mooie industriële look. Zaag het hout op maat en schuur de randen glad voor een verfijnde afwerking. Foto erin, glas erover (bijvoorbeeld plexiglas op maat) en klaar!

2. Takken

Voor een meer organisch fotolijstje is een fotolijst van een tak met daarop bevestigde foto's een super leuke optie. Zoek een stevige tak tijdens je volgende wandeling en hang hier met fijn touw je foto's aan. Je kunt de tak bevestigen aan het plafond met een stuk touw, bijvoorbeeld. Zo maak je een soort ‘hangende’ galerij.

3. Wasknijpers

Voor de doe-het-zelvers onder ons: een wasknijper fotolijst is lekker eenvoudig, goedkoop origineel. Rijg wasknijpers aan ijzerdraad in een cirkel of een andere vorm naar keuze en klem je foto's vast.

4. Tapen

Wie zegt dat je voor een fotolijst altijd spijkers en hamer nodig hebt? Met kleurrijke tape creëer je direct op de muur een unieke lijst rondom je foto's. Wil je de foto’s goed intact houden? Ook hier kan je plexiglas op maat gebruiken om je foto's te beschermen.

5. Jampotjes

Voor een meer vintage vibe zijn jampotjes en glazen flessen fantastische fotolijsten. Plaats een foto binnenin en vul de pot met kleine, decoratieve items voor een driedimensionaal effect.

Je leest het: het tentoonstellen van je foto's hoeft niet standaard of saai te zijn. Het is tijd om je mooiste herinneringen een dierbare plek te geven. Dus, hup, printen maar! Hier vind je meer ideeën om foto’s op een creatieve manier in huis te vereeuwigen.

Vorige
Vorige

Je kelder ombouwen tot hobbykamer of mancave? Dit moet je weten!

Volgende
Volgende

De perfecte paastafel creëren? Zo doe je dat!