Tips voor een praktische inrichting van je kleine woonkamer

Je kleine woonkamer wil je zo gezellig mogelijk inrichten, maar het moet ook wel een beetje praktisch zijn. Een aantal meubels mag niet ontbreken, zoals een bank, een kast en een eettafel. Hoe zorg je nu dat je ook andere belangrijke zaken zoals een televisie kwijt kunt? Je leest het hier.

Geef meerdere functies aan je meubels

Zoals gezegd kun je niet zonder bepaalde meubelstukken. Je wilt ontspannen kunnen zitten en daarbij ook aan familie of vrienden een zitplaats bieden. Een bank is daarvoor een goede oplossing. Heb je een eenkamerappartement of een studio? Kies dan voor een slaapbank, zodat je geen extra ruimte kwijt bent aan een bed en een aparte bank. Heb je meer ruimte en wil je bijvoorbeeld een aparte eetruimte of slaapruimte creëren, gebruik dan een open kast als roomdivider. Dit geeft overzicht aan je kamer. Tegelijk kun je er ook een hoop spullen in kwijt als boeken of manden waar je losse spullen in opbergt.

Maak gebruik van de muren in je woonkamer

De meeste kamers hebben een of twee lange muren waar je ook uitstekend gebruik van kunt maken bij het inrichten van de woonkamer. In plaats dat je een kast op de vloer zet, hang je een open kast aan de muur. Dit geeft een ruimtelijk effect. Een andere optie is om een draaibare tv beugel van tvbeugels.nl op te hangen. Hiermee bespaar je jezelf de ruimte die een tv-kast inneemt. Je profiteert daarbij van de flexibiliteit van deze beugel. Je draait je tv in de gewenste richting, waardoor je vanaf elk punt in de kamer televisie kunt kijken. Wil je optisch meer ruimte creëren, hang dan een spiegel aan de muur die tevens het daglicht opvangt. Wil jij je tv wegwerken? Ook daar zijn verschillende opties voor.

Kies voor een strategische indeling

Door de ruimte strategisch in te delen, kun je ook nog een hoop ruimte winnen. Heb je een hoekbank die bestaat uit losse componenten? Plaats de hoek dan aan de muurzijde en kies het liefst voor een bank zonder armleuningen. Zo kun je de bank helemaal tegen de muur plaatsen en win je weer wat extra ruimte. Als eettafel kies je beter een rechthoekig dan een rond model. De rechte tafelrand kun je ook tegen de muur plaatsen, een ronde tafel neemt altijd meer plaats in. Ga je voor een bartafel met krukken zonder leuning, dan geeft dat eveneens een ruimtelijke indruk. Bovendien schuif je de krukken helemaal onder de tafel als je deze niet gebruikt. Daardoor houd je in een kleine woonkamer genoeg loopruimte over.

Vorige
Vorige

Een waardevolle investering: het financiële plaatje van spouwmuurisolatie

Volgende
Volgende

5x tips voor het onderhouden van je PVC vloer