Het jaren ’70 interieur is hip: zo combineer je deze trend

Het jaren ’70 interieur is terug van weggeweest en verovert opnieuw de harten van interieurliefhebbers overal ter wereld. Wat zijn de kenmerken van de seventies? En hoe kun je pareltjes van toen combineren met het interieur van nu? Dat lees je in dit artikel.

Kenmerken jaren ’70 interieur

Een van de meest opvallende kenmerken van het jaren '70 interieur is misschien wel het kleurenpalet. Aardetinten zoals bruin, oranje, mosterdgeel en olijfgroen werden gezien als instant sfeermakers. Deze kleuren brachten warmte in huis. Naast het kleurenpalet zijn ook de patronen en dessins typerend voor het jaren '70 interieur. Geometrische vormen, psychedelische prints en bloemmotieven kwamen terug in behang, stoffen en tapijten. In combinatie met bovengenoemd kleurenpalet ontstond een geheel eigen stijl. Perfect passend bij een tijd die te boek staat als vrij en expressief.

Typisch jaren ’70

Houten schrootjes waren een populaire keuze voor wandbekleding in de jaren '70. Deze rustieke en natuurlijke afwerking voegde textuur en warmte toe aan elke ruimte en was een van de kenmerkende elementen van het jaren '70 interieur. Schrootjes zijn ook anno 2024 populair, maar in een iets andere vorm. Wil je een beetje seventies toevoegen aan je interieur? Dan kun je houten wandpanelen maken. Houten sierlijsten op de muur zijn ook een goede optie.

Zitkuil

Een ander iconisch kenmerk uit de jaren '70 interieur - en een van mijn absolute woondromen - is de zitkuil. Deze verlaagde zitgedeeltes, vaak omringd door banken of kussens, waren ideaal om ’s avonds neer te ploffen. Hoewel de zitkuil minder gebruikelijk is in moderne woningen, kan een moderne interpretatie van een zitkuil een toffe knipoog zijn naar dit tijdperk.

Jaren ’70 interieur combineren

  1. Mix en match

    Combineer vintage jaren ’70 meubels en accessoires met moderne stukken om een uitstraling te creëren die zowel retro als eigentijds is.

  2. Houd het licht

    Gebruik neutrale kleuren als basis en voeg accenten toe in jaren ’70 kleuren voor een speels effect.

  3. Kies voor subtiele hints

    Integreer subtielere verwijzingen naar de jaren ’70, zoals een retro lamp of een kleurrijk kunstwerk om een vleugje vintage charme toe te voegen.

Jaren ’70 interieur anno nu

Het jaren '70 interieur past perfect bij enkele van de huidige trends in interieurontwerp. Zo zie je maar: als je lang genoeg wacht wordt het vanzelf weer hip. In de huidige tijd idd meer ook voor duurzaamheid en is het gebruik van natuurlijke materialen populair. In de seventies was dit niet anders. Meubels en decoratie van rotan, bamboe en hout waren in die tijd niet aan te slepen. Denk maar aan die mooie salontafels met glasplaat. Of die waanzinnige, tijdloze dressoirs.Ook de bohemian invloeden zijn al enige tijd hip. De stijl is geïnspireerd op de hippiecultuur uit de seventies. Macramé wandkleden, franje kussens en hangplanten zijn nu (weer) zeer geliefd. Een fijne knipoog naar het jaren ’70 interieur.

Jaren ‘70 interieur kopen

Ben jij op zoek naar een paar mooie eyecatchers in seventies stijl? Misschien is dit wat voor je:

Wat vind jij van de jaren ’70 trend?

*De beelden in dit artikel zijn door sevencouches gegenereerd met AI.


Misschien vind je dit ook leuk:








Vorige
Vorige

Stappenplan: zo maak je een sierlijsten muur

Volgende
Volgende

Tuin inspiratie: dit zijn de trends van 2024