Tuin inspiratie: dit zijn de trends van 2024

Ben jij ook aan het aftellen tot de lente begint? Volgende maand is het zo ver! sevencouches verzamelde alvast wat fijne tuin inspiratie voor komende seizoen. In dit artikel lees je alles over de tuin trends van 2024. Laat je inspireren!

Koud is het niet (meer), maar regenachtig wel. Die grijze wolken en drassige grasvelden doen weinig goeds voor het humeur. Maar er is goed nieuws: over dertig dagen begint de lente. Nu is dat niet direct een garantie voor beter weer, maar de kans wordt wel een stukje groter. Het moment om plannen te maken voor een grote tuinverbouwing, nieuwe beplanting, een andere tuinset of onderhoud. Misschien wil je wel een buitenmuur stuken of een tuinkamer inrichten. Ben je op zoek naar wat sfeerbeelden? Dit zijn de tuintrends van 2024:

Trend 1: De natuurlijke tuin (verbinding met de natuur)

In de natuurlijke tuin draait alles om organische vormen en rustieke charme. Kies voor tuinmeubels die deze trend omarmen. Houten banken met zachte kussens nodigen uit tot een ontspannen samenzijn. Creëer een gezellige hoek met een rieten schommelstoel, omringd door weelderige bloeiende planten. Kies voor duurzame materialen zoals teakhout om een tijdloze uitstraling te waarborgen.

Voeg aan deze natuurlijke oase een vleugje kleur toe met aardse en pastelkleurige accessoires. Overweeg zorgvuldig geplaatste stenen tuindecoraties en lantaarns voor een vleugje magie tijdens de avonduren. De sleutel is om een balans te vinden tussen functionaliteit en de organische esthetiek van de natuur.

Trend 2: De mediterrane tuin (een vleugje Zuid-Europa)

Bij de mediterrane tuin draait alles om het vastleggen van de ontspannen sfeer van Zuid-Europa. Tuinmeubels spelen hier een cruciale rol. Kies voor een loungeset van rotan met zachte kussens, perfect voor urenlang relaxen onder de stralende zon. Voeg een elegante ijzeren tuintafel toe om al fresco diners te omarmen, geïnspireerd door de Italiaanse levensstijl.

Een hangmat tussen twee olijfbomen kan een extra vleugje luxe en comfort toevoegen. Kleurrijke kussens en textiel in aardetinten brengen de warme sfeer van de Middellandse Zee naar jouw eigen achtertuin. Overweeg het toevoegen van citroen- en olijfbomen voor een extra vleugje authenticiteit.

Trend 3: De moderne tuin (eigentijdse elegantie)

In de moderne tuin draait alles om strakke lijnen en eigentijdse allure. De keuze van tuinmeubels is hierbij van essentieel belang. Kies voor meubels met een minimalistisch design en hoogwaardige materialen zoals aluminium en glas. Een modulaire loungeset biedt flexibiliteit en past naadloos in de strakke esthetiek van de moderne tuin. Een mooie buitenkeuken met overkapping mag niet ontbreken!

Geometrische vormen kunnen de moderne uitstraling versterken. Overweeg plantenbakken en decoratieve elementen met scherpe lijnen om een eigentijdse sfeer te creëren. Verlichting speelt ook een belangrijke rol in de moderne tuin; kies voor strakke, moderne armaturen die zowel functioneel als decoratief zijn.

Welke trend is jouw favoriet?

Beeld: Karwei

Vorige
Vorige

Het jaren ’70 interieur is hip: zo combineer je deze trend

Volgende
Volgende

Vetbollen maken voor tuinvogels: zo doe je dat