Kleine badkamer inrichten: met deze vijf tips en tricks gaat het je lukken

Een kleine badkamer inrichten kan een flinke puzzel zijn. Wat is een logische indeling? Waar plaats ik de douche? En hoe zorg ik voor voldoende comfort? In dit artikel vind je vijf tips om je kleine badkamer groots in te richten.


Eindelijk is het zo ver: je hebt voldoende gespaard om die droombadkamer te (laten) realiseren. Een inloopdouche, (half)vrijstaand bad, dubbele wastafel, een tweede toilet, een mooie spiegel, een wasmeubel én opbergruimte voor handdoeken, shampoos en andere verzorgingsproducten… Maar even praktisch: waar ga je dat allemaal laten?

Overzicht foto kleine badkamer

Kleine badkamer inrichten

De gemiddelde Nederlandse badkamer is naar schatting zo’n acht vierkante meter groot - en daar kun je best een hoop in kwijt. Maar wat als je een kleine badkamer hebt? Hoe richt je die in? Een badkamer wordt klein genoemd bij een vloeroppervlak van zo’n vier vierkante meter. Met een beetje pech draait de deur naar binnen en blijft er nog minder ruimte over. Een kansloze zaak? Integendeel. Ook een kleine badkamer kun je groots inrichten. Hoe? Dat lees je hier.

Materialen verzamelen voor in de badkamer

1. Breng de ruimte in beeld


Meten is weten - en dat geldt ook voor je kleine badkamer. Breng de ruimte precies in kaart. Meet de badkamer op: hoe hoog is het plafond? Hoe lang zijn de wanden? Hoe breed is de ruimte? De vorm van de ruimte is ook belangrijk: een vierkante badkamer is makkelijker in te delen dan een badruimte met schuine wand(en). Een plattegrond teken je eenvoudig zelf (kan ook online). Vergeet deuren en ramen niet.

2. Maak een wensenlijstje

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit? Wat zit er op de vloer? De muren? Wil je een bad? Een inloopdouch? Breng je wensen in kaart. Een kleine badkamer betekent concessies doen en keuzes maken. Wil je douchen én in bad? Kies dan voor een combinatie. Een hoekbad kan ook een optie zijn. Is de ruimte echt beperkt, kies dan liever voor een mooie inloopdouche met glazen wand en chique douchekop. En is dat tweede toilet echt nodig? Bepaal prioriteiten voor jezelf en je huisgenoten.

Overzicht foto badkamer

3. Maak een moodboard

Ga (online) op zoek naar inspirerende badkamers. Verzamel mooie kleuren, tegels, sanitair op een moodboard of maak gebruik van Pinterest. In een sanitairzaak kun je terecht voor kleur- en materiaalstalen. Kies voor lichte, luxe materialen om je badkamer net een beetje chiquer te maken.

4. Kies een passende indeling

Indien je al je wensen op papier hebt gezet wordt het tijd voor de puzzel. Hoe kan de ruimte ingedeeld worden? Denk in slimme oplossingen, zoals een schuifwand bij de douche of een kleine badkamerkast. Een zwevende toiletpot is ook onmisbaar in een kleine badkamer. Kom je er zelf niet uit? Laat dan een plattegrond maken.

Toilet in badkamer

Tips voor een kleine badkamer:

  • Maak gebruik van de hoogte in je kleine badkamer. Planken met mooie, opgerolde handdoeken staan hartstikke leuk!

  • Kies voor een grote spiegel. Daarmee vergroot je de ruimte optisch

  • Lichte tegels laten een kleine badkamer groter lijken

  • Wil je een inloopdouche? Een glazen wand of deur is dan heel praktisch. Doordat de ruimte ‘open’ blijft hou je de ruimte optisch groter.

  • Kies voor een spiegelkast met opbergruimte waar jij je favoriete essentials in bewaard. Spullen die minder nodig zijn kun je elders opbergen.

Heb jij nog tips voor het inrichten van je kleine badkamer? Deel ze in de comments!

Beeld: via Sanitairwinkel.nl.


Meer badkamerinspiratie?

Vorige
Vorige

Tapijtreiniger huren? In vijf stappen krijg jij je vloerkleed weer fris

Volgende
Volgende

Kostbaar vs. Koopje: het prijsverschil tussen deze hippe bijzettafels is €654