Alles over de losse elementen bank: past altijd én is makkelijk te combineren

Je kunt ‘m uitbreiden, anders opstellen of compacter maken: de losse elementen bank is het ideale meubelstuk. Verander je graag in huis? Dan kun je met de modulaire bank alle kanten op. In dit blog lees je alles over de losse elementen bank én vind je een aantal prachtexemplaren van Prominent ter inspiratie.

Wat is een losse elementen bank?

Een losse elementen bank - de naam zegt het al - is een bank die bestaat uit verschillende delen. Denk aan een hoekelement, een chaise longue, hocker, een deel met leuning (eindstuk) en tussenelementen. Een losse elementen bank wordt ook wel modulaire bank genoemd. Het meubelstuk is multifunctioneel: je kunt steeds voor een andere opstelling kiezen. Niet alleen praktisch, maar ook fijn voor interieurliefhebbers die graag veranderen. Daarnaast gaat de modulaire bank gewoon met je mee als je kleiner of juist groter gaat wonen. Door elementen toe te voegen of weg te halen creëer je altijd een bank die bij je past.

Modulaire bank Brooklyn

Losse elementen bank kopen: waarom zou je?

In veel woningen valt er weinig te kiezen en zijn er niet veel opties om met groot meubilair te schuiven. Ook in huize sevencouches kennen we dat euvel: door de vorm van de woonkamer is een andere opstelling eigenlijk niet mogelijk. Toch kan er meer dan je denkt. Maak kennis met de losse elementen bank: wel tussentijds je zithoek veranderen zonder een nieuwe bank aan te schaffen. Klinkt ideaal - niet waar? Laat je inspireren door onze favoriete modulaire banken van Prominent:

1. Modulaire bank Brooklyn

Een blikvanger - dat is deze prachtige elementenbank met ronde vormen. Bank Brooklyn is gemaakt van hoogwaardig schuim en een goed stel veren. Dat maakt ‘m bijzonder comfortabel en zorgt ervoor dat je er jaren plezier van hebt. Kies je voor teddy, bouclé of toch velvet?

Modulaire bank Brooklyn


2. Relaxbank T-507

Een modulaire bank op pootjes met een moderne uitstraling. Hip - en net even anders dan anders. De pootjes maken dit model ruimtelijk en luchtig. Deze bank is leverbaar met meer dan 200 verschillende stoffen. Zo is er altijd wel een match met jouw interieur.

Relaxbank T-507

Relaxbank T-507

3. U-Bank Soho

Dit exemplaar is lekker robuust en staat dichtbij de grond. Een perfecte match met een Japandi of minimalistisch interieur. De ronde vormen geven de bank een zachte(re) uitstraling. Het schuim in bank Soho beweegt mee met je lichaam. Van hoekbank tot tweezitter - jouw droombank ontwerp je zelf.

U-Bank Soho

Modulaire bank samenstellen


Een modulaire bank samenstellen doe je eigenlijk op dezelfde manier als bij een bank met vaste maten. Het grote verschil: er zijn meer opties. Om het jezelf makkelijk(er) te maken kun je een beginpositie bepalen. Dat is misschien wel de plek waar je huidige bank staat. Meet de beschikbare ruimte op en maak eventueel een plattegrond. Kijk niet alleen naar de breedte en zithoogte, maar breng ook vaste elementen als deuren, ramen of inbouwkasten in kaart. Tip: teken de elementen van jouw modulaire bank op een ander papier op schaal en knip deze uit. Zo kun je alvast experimenteren met opstellingen.

Modulaire bank Honolulu

Modulaire bank op pootjes

Heb je een kleine woonkamer? Kies dan voor een model zonder hoeken erin, want een hoek in een bank neemt behoorlijk wat ruimte in. Een goede tip om je woonkamer wat groter te laten lijken is om te kiezen voor een modulaire bank op pootjes. Die pootjes zorgen namelijk voor een ruimtelijk effect. Ook makkelijk met schoonmaken.

Elementenbank in kleine woning

Wanneer je klein woont kun je met de modulaire bank verschillende kanten op, afhankelijk van de vorm van de ruimte. Een paar opties:



Vierkante woonkamer:



1. Tegen de muur

Plaats de bank tegen een van de muren. Hierdoor ontstaat een open ruimte in het midden van de kamer en lijkt de kamer groter.



2. In een hoek

Plaats de bank in een hoek. Dit benut de hoekruimte optimaal en creëert een gezellige zithoek. Kies voor een L-vorm als je een hoekbank hebt, plaats twee tweezitters tegenover elkaar of combineer een los element met een driezitsbank.



3. Diagonaal

Hou je van eigenwijs? Plaats de bank dan diagonaal in de vierkante kamer. Dit geeft de kamer een dynamische uitstraling. Deze opstelling neemt wel flink meer ruimte in dan de opties hier boven.

Met een hocker kun je oneindig variëren

Lange, smalle woonkamer:

1. Langs de korte muur

Plaats de bank langs een van de korte muren van de woonkamer. Hierdoor ontstaat ruimte in het midden. Een goede optie als je een mooie focusmuur hebt (met houtkachel of andere blikvanger) of als je de ruimte wilt opdelen in een zit- en eetgedeelte.

2. Langs de lange muur

Wil je een grotere bank, plaats deze dan tegen de lange muur. Ideaal ook om de ruimte op te breken en de zithoek af te kaderen.

3. Overdwars


In plaats van de bank tegen de korte muur te plaatsen, kun je er ook voor kiezen om ‘m in het midden van de kamer te zetten. Combineer met een driezitter tegen de muur en je hebt een unieke opstelling. De bank fungeert op deze manier als een soort roomdivider waarmee je de kamer opdeelt.

Kleine woonkamer? Combineer een los zitelement met een chaise longue

Bank in u-vorm (ideaal voor grote woonkamers)



Heb je een groot gezin of krijg je vaak visite? Dan is een bank in u-vorm misschien een goede optie. Houd rekening met het feit dat de ruimte voor een salontafel beperkt is. Voor een bank in u-vorm heb je redelijk wat plek nodig, terwijl de mogelijkheden om zo’n opstelling aan te passen naar jouw wensen beperkt zijn.

Hoekbank losse elementen

Is de ruimte beperkt, maar wil je toch een hoekbank plaatsen? Denk eens buiten de gebaande paden en laat het hoekgedeelte weg, terwijl je wel de overige losse elementen in dezelfde opstelling plaatst. Geen doorlopend geheel, maar een stuk speelser en net een beetje anders dan normaal.

Hulp nodig?

Vind je het lastig om de juiste bank te kiezen voor jouw woonkamer? Bij Prominent kun je terecht voor passend advies.

Wat vind jij van de losse elementen bank?

Beeld: Prominent

Vorige
Vorige

Kostbaar vs. Koopje: bespaar ruim €300 op deze opvallende Japandi spiegel

Volgende
Volgende

Beslagen ramen in huis: zo kom je er vanaf