sevencouches stijlkamer bij Zitmaxx (met video)

Houten meubels, natuurlijke materialen en een knipoog naar mijn eigen woonkamer - begin augustus mocht ik in de showroom van Zitmaxx aan de slag met het bouwen van mijn eigen stijlkamer. Met behulp van het klusteam werd een kleurrijke hoek van de showroom omgebouwd tot lichte inspiratieruimte, volledig in de stijl van sevencouches. Het resultaat zie je in dit artikel.

Toen ik de kans kreeg om een eigen ruimte in te richten bij Zitmaxx, met een showroom van 15.000 m2, was ik direct enthousiast. De afgelopen jaren heb ik met sevencouches al een hoop toffe projecten mogen doen, een stijlkamer maken bij een grote winkel stond stond hoog op mijn wensenlijstje. Op locatie in Ter Aar hebben we een geschikte ruimte gezocht in het pand, waarna ik aan de slag kon met een plan.

Bank New York

Zitmaxx heeft een enorme collectie aan tafels, stoelen en banken. De eerste stap: een bank selecteren. Ik koos voor de modulaire bank New York: een prachtexemplaar met teddystof. Helemaal passend bij mijn stijl. Het liefst had ik deze bank meegenomen - maar hij bleek helaas te groot voor onze zithoek.

sevencouches stijlkamer bij zitmaxx in ter aar

Herkenbare elementen

De sevencouches stijlkamer moest een knipoog worden naar mijn eigen woonkamer. Ik koos ervoor om herkenbare elementen uit ons huis door te voeren in mijn stijlkamer. Zo heeft het klusteam een lambrisering van sierlijsten gemaakt en koos ik voor een vrijwel identiek kleurenpalet. De grote vitrinekast doet qua materiaal en vormgeving denken aan mijn apothekerskast en de eettafel geeft het geheel een buitenlands tintje. De wand achter de eettafel is voorzien van betonlookverf, de zogenoemde Zero Magic Touch verf. Deze is te mengen in elke gewenste kleur en heeft een subtiele parelmoerglans. Voor de lambrisering en de betonlookverf koos ik voor de kleur Farmers Milk van Flexa.

Klussen en stylen

In de eerste week van augustus toog ik met videograaf en goede vriend Andreas naar Ter Aar om het klusteam te ontmoeten en aan de slag te gaan. Een muur in de ruimte was toen nog grijs, de andere had een zwarte lambrisering. Nadat we de plannen hadden besproken en de verf was opgehaald kon het klusteam van start. In één dag lukte het om de ruimte gereed te maken. De kamer kon ingericht worden. De grootste uitdaging zat ‘m in het weglaten van de kleur zwart - een tint die veelvuldig voorkomt in meubels, poten en accessoires uit de collectie van Zitmaxx. Juist omdat het al veel te zien is in de showroom, wilde ik het net een beetje anders doen. Opvallen. En dat is gelukt!

Bekijk de video en foto’s hier:

showroom bij zitmaxx in lichte kleuren
eettafel en dressoir van teakhout
bank new york in de stijlkamer van sevencouches
3d kunst en witte vazen op het dressoir
vitrinekast in een lichte kamer met natuurlijke materialen
lichte ruimte bij zitmaxx in ter aar
inspiratie van sevencouches bij zitmaxx
vitrinekast inrichten met lichte accessoires

De stijlkamer van sevencouches is de komende maanden te zien bij Zitmaxx, Stobbeweg 19-21 in Ter Aar. Heb je de ruimte bewonderd? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Vorige
Vorige

Een compleet interieurplan voor een prikkie? sevencouches doet ’t!

Volgende
Volgende

Buitenkeuken met overkapping: een aanwinst voor de tuin (en zo ziet die van ons eruit)