Van kledingrek tot inloopkast: zo berg jij je garderobe stijlvol op

De tijd van logge, grote kledingkasten is voorbij: voor het opbergen van je garderobe heb je tegenwoordig een scala aan mogelijkheden. Inbouwkasten, kledingrekken, een kastenwand op maat… Zo veel mensen, zo veel wensen. Voor dit artikel verzamelde sevencouches de meest stijlvolle opbergmogelijkheden. Laat je inspireren!

Kledingkasten helpen je slaapkamer georganiseerd te houden en opbergers zijn onmisbaar voor het opbergen van broeken, truien en jurken. Maar hoe vind je de kledingkast die past bij jouw wensen? Als je moeite hebt met het vinden van de juiste kledingkast voor jouw slaapkamer of inbouwkast-in-wording, is het handig om een aantal zaken in kaart te brengen. De grootte van je slaapkamer bijvoorbeeld.

Hoe groot wordt je kledingkast?


Maak een globale schets van de ruimte en bepaal hoeveel ruimte er is voor het opbergen van kleding. Gebruik eventueel schilderstape om af te plakken hoeveel vloeroppervlak er gebruikt kan worden zonder dat je het gevoel krijgt in een magazijn te slapen. Daar wordt niemand vrolijk van.

Hoe kies je een kledingkast uit?


Ook belangrijk is het om te kijken hoeveel ruimte je nodig hebt voor het opbergen van je kleding. Hoeveel stuks heb je? Deel je de kast met je partner? Maak je onderscheid tussen zomer- en winteritems? Voor je een nieuwe kledingkast aanschaft kun je de bezem door je garderobe halen. Gooi weg wat je niet meer draagt of verkoop het. Gebruik daarvoor de volgende stelregel: heb je die jurk of broek langer dan een jaar niet gedragen? Dan kun je ‘m met een gerust hart naar de kringloop brengen. Welke opbergmogelijkheden voor kleding, jassen en schoenen zijn er? Drie opties op een rij:

beige slaapkamer met inbouwkast

Optie 1: Losse kast

Met losse kasten kun je alle kanten op. Van een smal model met spiegel tot een serie kledingkasten waarin je niet alleen je kleding bewaard, maar ook beddengoed en schoenen kunt opbergen. In een kleine slaapkamer kun je het beste kiezen voor kasten met schuifdeuren. Maak ook gebruik van de hoogte: ga voor een kast die (bijna) tot het plafond komt. Een grote kamer kun je daarentegen ‘aankleden’ door meer kasten tegen elkaar aan te plaatsen. Kies voor mooie, houten deuren of ga voor een strakke look. Kijk vooral wat bij jou en je slaapkamer past.

Optie 2: Inbouwkast

Een inbouwkast maken is ideaal op een plek waar standaard kasten niet lekker passen. Ook ruimtes met schuine wanden lenen zich voor een inbouwkast. Deze opbergers worden, zoals de naam al doet vermoeden, ingebouwd in de wand. Het bouwen van een dergelijke kast kun je uitbesteden, maar je kunt het ook zelf doen. Groot voordeel is dat je de kastenwand helemaal zelf kunt samenstellen: hoogte, breedte en diepte. Ook de indeling is makkelijk te personaliseren. Of je nu veel planken wilt, van lades houdt of een combinatie prefereert. Online zijn verschillende plannertools te vinden om jouw ideale inbouwkast samen te stellen.
inbouwkast van ikea in beige slaapkamer

Optie 3: Inloopkast

Heb je een hele grote slaapkamer of wil je die kleine rommelkamer zonder ramen functioneel maken? Dan is een inloopkast echt iets voor jou! Een inloopkast is meer dan enkel een kledingkast, het is een complete ruimte waarin je al je schoenen, tassen en kledingstukken kunt opbergen of uitstallen. In het ontwerp van je kasten kun je kiezen voor een inbouwkast zonder deuren, met deuren of gedeeltelijk met deuren. Ook voor de inloopkast zijn verschillende tools te vinden die je kunt gebruiken om jouw droomkast mee samen te stellen.

Welke type kast is jouw favoriet?

Vorige
Vorige

Interieurfotografie moeilijk? Met deze tips maak je zelf mooie beelden van jouw huis

Volgende
Volgende

Weer als nieuw: drie opties voor een goedkope traprenovatie