Kersttrends 2022: natuurlijke materialen, warme tinten en veel messing

Het lijkt nog ver weg, maar over 67 dagen staan de kerstdagen voor de deur. In dit artikel alles over de kersttrends 2022. Sprookjesachtige taferelen, natuurlijke materialen, warme kleuren en veel goud- en messingtinten. Laat je inspireren!

Kersttrends 2022

Ben jij een liefhebber van uitbundige kerstdecoratie, glitters en lichtjes - of hou jij het wat meer ingetogen? Waar je ook van houdt: met de kersttrends van 2022 kun je alle kanten op. Ook qua kleurenpalet kun je heel veel kanten op. Uiteindelijk gaat het erom dat je doet waar jij blij van wordt. Laat de kersttrends vooral een inspiratie zijn, geen leidraad.

Kersttrend 1: Winter Wonderland

Sneeuw wordt al gauw geassocieerd met kerst en dat is precies de sfeer die deze trend laat zien. Sneeuwwit, gecombineerd met ijsblauw en lichtgroen voeren de boventoon in deze trend. Kerstballen in de vorm van ijspegels en sneeuwvlokken mogen niet ontbreken. Sereniteit is key, het Winter Wonderland brengt rust met zich mee. Combineer verschillende texturen en structuren voor een speels effect.

kerstboom met pasteltinten in een licht interieur
kerst tak in een vaas met versiering

Kersttrend 2: Warm Comfy

Kan jouw kerstdecoratie niet kleurrijk genoeg zijn? Dan is dit de kersttrend die bij jou past. Zachte materialen, zoals velours en teddy, zijn ruim vertegenwoordigd. Pasteltinten, ronde vormen, metallic en messing mogen niet ontbreken. Denk aan aaibare kerstballen, matte boomversiering en pluche. Warme nude tinten combineer je met zachtroze, lichtgroen of lila. Kleurrijk, maar niet over de top.

smalle kerstboom met kleurrijke ballen
aaibare kerstversiering en kerstballen van stof

Kersttrend 3: Natuurlijk Chique

Natuurlijke materialen gecombineerd met zachte kleuren en messing als finishing touch: binnen deze kersttrend is de natuur nooit ver weg. Amberkleurige decoratie, subtiele verlichting en verschillende structuren zijn kenmerkend. Accessoires met een vintage look zijn de kers op de taart. Vondsten uit de natuur, zoals dennenappels in de boom of een taxus tak op een vaas, maken dit sfeerbeeld compleet.

kersttafel met goudkleurig bestek en okergeel servies
minimalistische kerstversiering en led verlichting

Kersttrend 4: Klassieke Kerst

Nostalgie pur sang: binnen deze trend speelt klassieke kerstdecoratie een belangrijke rol. Fluweel en goud zijn onmisbaar. Kleuren als donkerblauw, bordeauxrood en nachtblauw combineer je met warm oranje, zacht roze of lichtblauw. Het mag best een beetje luxe. Kies voor decoratie met details en glitter, zodat je er deze kerst chique bij zit.

kerstballen met steentjes, glitters en parels
kerstboom in een neutraal interieur met warme tinten

Kersttrends 2022 Intratuin

Vanaf half oktober zijn in veel tuincentra de kerstafdelingen (bijna) klaar, dan kun je de kersttrends en bijbehorende decoratie bewonderen. Weet jij al hoe jouw boom eruit gaat zien deze kerst?


Meer artikelen over kerst:

Vorige
Vorige

IXXI ophangen? Laat je statement piece nóg meer opvallen (met of zonder IXXI ophangsysteem)

Volgende
Volgende

Zelf een vlinderstruik stekken? Zo doe je dat ( + tips voor snoeien in het najaar)