Slimme oplossingen voor een tekort aan stopcontacten in huis

Je laptop opladen, terwijl je telefoon om stroom vraagt en de iPad ook bijna leeg is: het kan frustrerend zijn als je apparaten moet loskoppelen om ruimte te maken voor anderen. Er zijn verschillende creatieve en praktische manieren om een tekort aan stopcontacten in huis op te lossen. Hoe? Dat lees je hier.

Verlengsnoeren

Verlengsnoeren zijn een simpele en goedkope manier om extra stopcontacten te creëren. Plaats ze strategisch waar je vaak meerdere apparaten tegelijkertijd wilt gebruiken. Verberg de kabels indien mogelijk achter meubels of gebruik kabelgoten om ze netjes en veilig te houden. Ze zijn immers niet het mooist, maar wel effectief! Je scoort ze o.a. bij Stekkerblokkenshop.

Stopcontacten met meerdere aansluitingen

Het vervangen van standaard stopcontacten door stopcontacten met meerdere aansluitingen kan een groot verschil maken. Hiermee kun je meerdere apparaten aansluiten op één stopcontact, waardoor je meer ruimte creëert voor andere apparaten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en uitvoeringen, ze hoeven echt niet alleen maar wit te zijn! Zo zorg je dat ze mooi bij de inrichting en stijl van je huis passen. Let er wel op dat je niet zonder ervaring gaat klussen aan de stopcontacten en zorg dat er geen stroom op staat.

USB-stopcontacten

Tegenwoordig hebben we vaak behoefte aan het opladen apparaten met een USB ingang. USB-stopcontacten bieden een handige oplossing voor dit probleem. Ze hebben ingebouwde USB-poorten naast de traditionele stopcontacten, zodat je jouw apparaten rechtstreeks via USB-kabels kunt opladen zonder adapters te gebruiken. Ze zijn ook nog eens een stuk compacter, waardoor je veel ports kwijt kunt op een klein oppervlak.

Draadloze opladers

Een andere innovatieve manier om een tekort aan stopcontacten op te lossen, is door draadloze opladers te gebruiken. Steeds meer smartphones en andere gadgets ondersteunen draadloos opladen. Door draadloze opladers in verschillende kamers te plaatsen, kun je gemakkelijk apparaten opladen zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

Pop-up stopcontacten

Pop-up stopcontacten zijn een moderne en minimalistische oplossing voor keukeneilanden, werkbladen of bureaus. Ze zijn ingebouwd in het blad en kunnen worden verzonken wanneer ze niet worden gebruikt. Hierdoor behoud je een opgeruimde uitstraling terwijl je toch eenvoudig extra stopcontacten tot je beschikking hebt.

Het is belangrijk om de behoeften van elke kamer te begrijpen en strategisch te plannen waar je extra stopcontacten wilt plaatsen. Met deze slimme tips hoef je nooit meer te zoeken naar een vrij stopcontact. Handig!

Vorige
Vorige

Huis kopen? Zo sluit je succesvol een hypotheek af

Volgende
Volgende

Stijlvolle toiletontwerpen: inspiratie voor een chique toiletruimte