Renoveer jouw toilet voor een nieuwe uitstraling met deze drie tips

Is jouw toilet aan vervanging toe? Dan is het belangrijk dat je precies weet welke mogelijkheden je hebt. Het kleinste kamertje moet niet alleen praktisch, maar ook mooi zijn. Hoe je dat doet? Drie tips om je op weg te helpen.

Vind je het moeilijk om zelf met het toilet aan de slag te gaan? Kies dan voor een ervaren professional. Toilet-Direct.nl bijvoorbeeld heeft jarenlange ervaring met renovaties. Maar waar kan je zelf allemaal aan denken? En welke factoren zijn belangrijk voor het maken van een keuze?

1. Hoeveel ruimte heb je?

Een toiletrenovatie begint met het in kaart brengen van de ruimte die je hebt - en vaak is die ruimte beperkt. De afmetingen zijn belangrijk om mee te nemen in het plan. Door deze eerst voor jezelf op een rij te zetten, kan je beter bekijken wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast bepaal jij je wensen en je budget. Kies je voor een volledige renovatie, of pak je de mini verbouwing in delen aan? Alleen het toilet en de wasbak vervangen vraagt een andere werkwijze dan het vernieuwen van de vloer of het veranderen van de indeling. Een compleet plan kan de renovatie aanzienlijk beter laten verlopen.

2. Welke uitstraling wil je?

Een toilet renovatie kan je in elke gewenste stijl doorvoeren. Welke interieurstijl heeft je voorkeur? Doe inspiratie op via Pinterest of blader magazines door. Afhankelijk van je keuze bepaal je de materiaalsoorten. Ook let je op de kleuren die je op de vloer en muren wilt hebben. Je kunt kleuren met elkaar combineren, maar ook voor slechts een enkele kleurtint kijken. Ook hier kan een professional jou adviezen over geven, zodat je er zeker van bent dat je de uitstraling krijgt die je voor ogen hebt.

3. Tijd en budget

Voer je de renovatie zelf uit of huur je een vakman in? Een kleine renovatie kun je misschien zelf doen en afhankelijk van de werkzaamheden ben je misschien één tot enkele dagen in de weer. Een grote renovatie en het verleggen van de leidingen kan soms enkele weken duren. Zorg ervoor dat dit allemaal opgenomen is in het plan en je niet voor verrassingen komt te staan. Als je een professional hebt ingeschakeld voor het uitvoeren van de werkzaamheden kan deze jou een goede inschatting geven over de verwachte tijdsduur. Houd rekening met onvoorziene kosten om verrassingen achteraf te voorkomen.

Vorige
Vorige

Drie subtiele manieren om een minimalistisch interieur te creëren

Volgende
Volgende

3x deze zaken zijn onmisbaar voor een geslaagde verbouwing