Ultiem comfort in de zithoek: een ode aan de fauteuil

Van relaxstoel tot loveseat: een fauteuil is een welkome aanvulling in de zithoek. Passend in elk huis en bij iedere woonstijl. In dit blog: een ode aan de fauteuil, die in veel gevallen misschien nog wel fijner zit dan je bank.

Een halve eeuw geleden was de fauteuil hipper dan hip. Elk huishouden had er wel één. Jaren geleden kreeg de fauteuil (Frans voor leunstoel of luie stoel) een ietwat stoffig imago, maar anno 2022 is het meubelstuk niet meer weg te denken uit hedendaagse interieurs. Logisch ook, want naast comfortabel is de fauteuil een fijne blikvanger in de kamer.

Dit type stoel is veelal gestoffeerd, makkelijk verplaatsbaar en voorzien van armleuningen. Je kunt er alle kanten mee op. En ben je ‘m (even) zat in je woonkamer? Dan steelt ‘ie de show in je slaapkamer of thuiskantoor. Kortom: dit multifunctionele relaxmeubel verdient een plek in de spotlight.


Verschillende stijlen

De fauteuil staat dus garant voor relaxen, maar het oog wil ook wat. Fauteuils zijn er in verschillende vormen, maten en stijlen. Van modern tot klassiek en van vintage tot kleurrijk. Krijgt je fauteuil een plekje in het midden van de kamer? Dan is een draaistoel ideaal. Dit type fauteuil vind je tegenwoordig in de meest hippe uitvoeringen. Met teddystof, stalen poot of houten frame.



Welke fauteuil past bij mij?

Ben je een echte bingewatcher die avonden voor de buis hangt? Dan kan een luie stoel met voetensteun en verstelbare rugleuning ideaal zijn. Heb je een kleine zithoek? Kies dan voor een compact model in combinatie met een tweezitsbank. Voor elke woonstijl is wel een passende fauteuil te vinden. 


Leer of stof?

Fauteuils worden veelal geleverd in leer of stof. Beide materialen hebben hun voordelen. Wanneer je voor stof kiest heb je een fijne basis om op te zitten, maar meestal is stof minder goed te reinigen. Niet zo handig met kinderen of huisdieren. (Kunst)leer is een prima alternatief en geeft je interieur een stoere touch. Vlekken zijn eenvoudiger te verwijderen. Leer daarentegen voelt met warm weer plakkerig aan en is vaak gevoeliger voor (afdrukken van) dierennagels. Handig om rekening mee te houden. Bestel je favoriet online, of bezoek een woonwinkel om je favoriete model te testen.

Heb jij een fauteuil in huis? Waarom wel/niet?

Vorige
Vorige

Duurzaam en onderhoudsarm: dit zijn de voordelen van kunststof kozijnen

Volgende
Volgende

Warmte, zon en vakantie: zo help je kamerplanten de zomer door