Inspiratie: ken jij de mogelijkheden van kunststof in jouw huis?

Is het mogelijk om iets moois in je huis aan te brengen dat tegelijkertijd functioneel is? Jazeker! Kijk eens naar de mogelijkheden die je hebt met kunststof. Dit materiaal wordt op heel veel manieren in woningen gebruikt, niet alleen binnenshuis maar ook buitenshuis is veel kunststof te vinden.

Om je een idee te geven van wat er allemaal met kunststof mogelijk is, geven wij je graag wat inspiratie. Je zult zien dat je kunt maken wat je wilt met dit materiaal zonder dat je bang hoeft te zijn dat dit een vermogen gaat kosten. Kunststof is de toekomst!

Kunststof: praktisch en mooi

Laten we beginnen bij de praktische toepassingen van kunststof. Iedereen die van koken houdt, weet dat koken je keuken vies kan maken. Hete saus spettert tegen je achterwand en omdat je druk bent, kun je dit pas later weghalen. Dan is de vlek opgedroogd en misschien al in de muur getrokken. Dat wil je voorkomen. Kies daarom voor een keuken spatscherm. Met deze plaat op de achterwand van je keuken, kun je voorkomen dat je muur heel vies wordt. Spettert er iets op de wand, dan haal je dat met een veeg weer weg. Je achterwand blijft er altijd als nieuw uitzien en bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de hygiëne in je keuken. Kijk eens naar de mogelijkheden om te zien hoe een spatscherm ook echt een toevoeging kan zijn aan je keuken. Je zult meteen begrijpen waarom de koperlook zeer geliefd is.

Een spatscherm in de keuken

Meer licht in je woning?

Als je vindt dat je te weinig licht in je woning hebt, is het tijd om daar iets aan te doen. Je kunt met kunststof een extra raam maken. Gebruik hiervoor plexiglas. Dit is een heel prettig materiaal om mee te werken. Ten eerste kun je het op maat bestellen wat je veel snijwerk scheelt. Bovendien is het heel licht waardoor je het eenvoudig kunt aanbrengen. Het materiaal is vaak veel sterker dan glas terwijl het toch veel goedkoper is. Je kunt plexiglas in allerlei kleuren bestellen en zelfs spiegelend plexiglas behoort tot de mogelijkheden. Je kunt hetzelfde plexiglas ook gebruiken om bijvoorbeeld een room divider te maken. Zo deel je je ruimte wel op, maar lever je geen lichtinval in.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Als je voor kunststof kiest, kies je voor eindeloos veel mogelijkheden. Je vindt kunststof op allerlei plekken terug en de grenzen van dit materiaal zijn de grenzen van jouw verbeeldingskracht. Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan eens op het internet om te zien waar kunststof platen allemaal voor gebruikt kunnen worden. Heb je iets moois gezien en wil je dit ook? Neem dan contact op met je leverancier en bestel de platen in de afmetingen die jij nodig hebt.

Beeld: via Kunststofplatenshop

Vorige
Vorige

Van koudschuim tot pocketvering: wat is het beste matras bij rugklachten?

Volgende
Volgende

Isoleer de vloeren voor een beter klimaat in huis (en voorkom hoge stookkosten)