Alles wat je moet weten over het kiezen van raambekleding voor je (nieuwe) huis

Als het gaat om renovaties aan je huis zijn zowel kosten en esthetiek een belangrijke overwegingen. Gelukkig zijn er veel manieren om de look en feel van een ruimte te verbeteren zonder de bank te breken. Het installeren van nieuwe raambekleding is een eenvoudige manier om flair toe te voegen, licht en geluid van buitenaf te verminderen en zelfs warmte binnen te houden bij koud weer.

Of je nu een nieuw huis hebt gekocht of je oude huis een nieuwe look wil geven, met nieuwe raambekleding zit je altijd goed. Lees verder om meer te leren over de opties die je hebt en welke voordelen elk type raambekleding heeft.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn niet voor niets de populairste vorm van raambekleding. Ze zijn gemakkelijk te reinigen, verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren en kunnen in elk formaat raam worden geïnstalleerd. Ze kunnen ook worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal, stof of kunststof. Verder zijn ze perfect voor lichtbeheersing. Als je zoekt naar jaloezieen neem dan een kijkje bij 123jaloezie.nl.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een eenvoudig te installeren en te bedienen raambekleding zonder gedoe. Ze zijn er in veel verschillende kleuren en patronen en zijn een geweldige optie voor zowel nieuwe als vervangende ramen. Rolgordijnen kunnen worden gemaakt van verschillende soorten stof, je hebt dus veel invloed op hoeveel licht ze binnen laten en welke look ze hebben.

Een bamboe rolgordijn in de keuken:

Plissegordijnen

Plisségordijnen zijn een andere klassieke raambekleding die het uiterlijk van zowel nieuwe als bestaande ramen kan verbeteren. Je kan met plisse gordijnen goed bepalen hoeveel lichtinval er is in de kamer, maar ook hoeveel privacy je hebt. Verder kan je ze makkelijk wegwerken door ze helemaal naar boven te doen.

Gordijnen

Gordijnen zijn een andere klassieke raambekleding die verkrijgbaar is in veel verschillende stijlen, kleuren en stoffen. Ze zijn een geweldige optie als je stijl en textuur aan de ramen wilt toevoegen. ze voegen warmte en gezelligheid toe aan de ruimte. Verder worden dit type gordijnen ook vaak als decoratieve raambekleding gebruikt, maar dit wil niet zeggen dat ze niet functioneel zijn. Ze bieden namelijk een hoop privacy en de optie om de lichtinval in de kamer te beheren, ze zijn vooral geschikt voor ruimtes zoals een slaapkamer, maar ook in een woon of eetkamer kan je ze gebruiken.

Vorige
Vorige

Bestrijd vocht in je badkamer met deze tips (en laat om deze reden de verwarming aan)

Volgende
Volgende

Je huis isoleren met PIR: om deze redenen een goede en duurzame keuze