Welke maat container heb ik nodig bij het verbouwen?

Als je gaat verbouwen komt er heel wat rommel vrij. En die rommel wil je graag zo snel mogelijk afvoeren. Bij een kleine klus kun je zelf naar de milieustraat rijden, maar bij een verbouwing of renovatie is een afvalcontainer nodig. Maar hoe weet je welk formaat je nodig hebt? Dat lees je in dit artikel.

Hoe bepaal je het formaat?

Het is best ingewikkeld om in te schatten hoeveel kubieke meter je nodig hebt om je afval af te voeren. Je wilt geen te kleine container, want dan moet je er meerdere huren, maar ook geen te grote container, want dan betaal je juist te veel. Toch is het aan te raden te kiezen voor een iets te grote container. Dan kun je zeker al je troep afvoeren.

 Het formaat kun je bepalen met een formule. Dat is het aantal vierkante meter dat je gaat slopen x de dikte van bijvoorbeeld de wand, x 1.3. Die marge van 1.3 houd je aan omdat grond afvoeren nooit helemaal luchtdicht kan.

Formaat voor verschillende situaties

Je bent natuurlijk niet de eerste persoon die een container huurt, dus weten verhuurbedrijven wel redelijk welke maten het meest gehuurd worden voor welke klus. Een container huren kan voor verschillende doeleinden. We zetten de verschillende situaties en maten op een rij:

  • Badkamer verbouwen: drie kubieke meter;

  • Keuken verbouwen: drie kubieke meter;

  • Grond afgraven: drie tot twaalf kubieke meter;

  • Vloer verwijderen: zes kubieke meter;

  • Muren breken: drie tot twaalf kubieke meter;

  • Volledige huisrenovatie: twaalf kubieke meter;

  • Tuin verbouwen: drie tot twaalf kubieke meter;

  • Schutting verbouwen: drie tot twaalf kubieke meter.

Afvalcontainer voor je tuin

Misschien ga je niet binnen verbouwen, maar buiten. Pak je de tuin aan? Dan heb je een ander soort container nodig. Een container waarmee je grond kunt afvoeren is handig. Wanneer je een tuin gaat verbouwen, gebruik je niet een marge van 1.3, maar van 1.5. Je kunt de grond immers niet luchtdicht afvoeren.



Stel: je hebt een tuin van 25 vierkante meter, waarvan je de tegels wilt afvoeren. De tegels zijn zes centimeter dik. Dan is de formule 25 x 0,06 x 1,5. Je komt dan uit op 2,25 kubieke meter. Dan is een bak van drie kubieke meter dus voldoende. Als je alleen groenafval gaat afvoeren, zoals struiken, bomen en planten, dan volstaat een groencontainer. In andere gevallen is een bouw- en sloopcontainer de beste keus.

Vorige
Vorige

(Opzet)zwembad in de tuin? Zo zorg je voor het juiste onderhoud

Volgende
Volgende

Een nieuwe badkamer financieren? Drie opties om dat te doen