Een nieuwe bank? Dit zijn de trends voor komend najaar

Uitgekeken op je bank of toe aan een snelle make-over? Door een nieuwe bank in huis te halen geef je je woonkamer binnen een handomdraai een update. sevencouches zet de meest hippe banken van nu voor je op een rijtje. Bouclé, corduroy en organische materialen: keuze genoeg!

Trend 1: Bouclé

Deze trend gaat voorlopig nergens heen. En gelukkig maar, want er is niks zo dromerig als een bank van bouclé. Als je naar de stof kijkt, dan lijkt het wel alsof deze van kleine wolkjes is gemaakt. In wit of beige komt de structuur van deze grove stof dan ook het best tot zijn recht. Deze trend sluit perfect aan bij een minimalistisch of Scandinavisch interieur.

Bank Paula van Sofacompany

Trend 2: Corduroy

Ook banken van corduroy, ofwel ribstof, zijn momenteel niet uit de woonbladen weg te slaan. Dit materiaal had zijn moment in de jaren 70, maar is nu weer terug van weggeweest. En dat is helemaal niet zo gek: de zachte stof is namelijk hartstikke cosy en casual. Dus wil je een bank die eigentijds maar ook comfortabel is? Kies dan voor een model met een brede ribcord. Bijvoorbeeld in wit, antraciet of ijsblauw.

Bank Ravenia van Goossens

Trend 3: Organisch

Ronde hoeken, organische vormen, cleane lijnen: de Japandi-trend is flink in opkomst. Deze serene woonstijl is de ideale mix tussen Scandinavisch en Japans. En daar hoort natuurlijk ook een passend bankstel bij. Als tegenhanger van de standaard rechthoekige bank zien we dan ook steeds vaker banken met onregelmatige, vloeiende vormen en afgeronde hoeken. Stijlvoller loungen bestaat bijna niet.

Bank Rose van Sofacompany

Trend 4: Massief

De luchtigheid van de Japandi-trend wordt afgewisseld met blokvormige banken die stoer en massief ogen. Doordat deze banken geen armleuningen en poten hebben, zijn ze een robuuste en gedurfde eyecatcher in huis. Dit model is dan ook enorm veelzijdig. Of je nou kiest voor lichtgrijs of roze: deze bank kun je prima kwijt binnen een industrieel, eclectisch of minimalistisch interieur.

Bank Blok van Kave Home

Verzeker je meubels

Heb je een nieuwe (design)bank besteld? Dat is een goed moment om je woonverzekering onder de loep te nemen. Check of de dekking van je huidige verzekering nog wel past bij je behoeften en situatie. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt om je spullen te beschermen tegen schade. Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is trouwens ook aan te raden, zodat jij zelf ook bent verzekerd tegen eventuele schade die je aanricht in het huis van een ander.

Vorige
Vorige

Vintage liefhebbers opgelet: 5x tips voor een retro interieur

Volgende
Volgende

Van hout tot industrieel: dit zijn de mooiste schuifdeuren voor binnen