Slaapkamerinspiratie: 6x houten bedframes om bij weg te dromen

Heb je een fijn matras maar wil je een nieuwe look in de slaapkamer? Met een houten bedframe tover jij je slaapvertrek in no-time om naar Scandinavisch nestje of landelijke loft.

Dat een goed matras cruciaal is voor een goede nachtrust weet je waarschijnlijk wel, maar waar is een bedframe goed voor? Een bedframe is meer dan een stijlvolle ombouw voor je matras. Er zijn tal van varianten en uitvoeringen op de markt. Van simpel en traditioneel tot een verstelbaar exemplaar waarvan je het hoofd- of voeteneinde kunt aanpassen. Bedframes beschermen je matras: dat kan minder snel uit vorm raken bij een goed passende ombouw.

Wanneer je matras en bedbodem nog goed zijn, kun je kiezen voor een basic bedombouw. Daarmee kun je het bed omkleden en aanpassen naar de stijl van je slaapkamer. Houten bedframes passen bij vrijwel elke woonstijl. Stoer, landelijk, Scandinavisch of industrieel: voor elke woonstijl is wel een ombouw te vinden. In dit blog vind je mijn favoriete houten bedframes. Gegarandeerde sfeermakers!

1. Visgraat motief

Voor de liefhebbers van een statement-bed: dit is een absolute eyecatcher in elke slaapkamer. Gemaakt van eikenhout, dat bekendstaat om haar stevigheid en lange levensduur. Een plaatje! Past perfect in een minimalistische slaapkamer, maar ook in een Scandinavische sfeer is dit een goede match.

2. Donker eiken

Wil je warmte toevoegen aan je slaapkamer? Kies voor een geolied, eikenhouten bedframe. Donker eiken wordt steeds populairder en is kenmerkend voor het Japandi interieur. Door de olie blijft de natuurlijke look van het hout zichtbaar. Een prachtig, solide bedframe.

3. Zwart gelakt

Stoer, chique, stijlvol: een bedframe met allure. De strakke lijnen in het hoofdbord maken deze ombouw een tikkeltje modern, speels en multi-inzetbaar. De ombouw is gemaakt van eikenhout en zwart gelakt. Leuk detail: de ‘oortjes’ aan het hoofdbord. Maakt ’t geheel net een beetje zachter.

4. Natuurlijke look

Deze ombouw is, net als de andere bedframes in dit lijstje, gemaakt van eikenhout. Om de natuurlijke uitstraling te behouden, is het hout onbehandeld gebleven. Dat geeft dit bed een ietwat ruwe look. Door de industriële poot past deze ombouw perfect in een stoere slaapkamer. Het bed lijkt zelfs een beetje te zweven.

5. Hout en metaal

De houten ombouw in combinatie met de metalen poten maakt dit bed stoer, maar ook een beetje landelijk. Het eikenhout is behandeld om vlekken en beschadigingen te voorkomen, maar oogt natuurlijk. De hoge poten onder het bed geven een ruimtelijk gevoel.

6. Beetje botanisch

Ben je dol op hout? Dan gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen van dit bedframe. Van hoofdbord tot de poten: alles is gemaakt van hout. Over het hoofdbord gesproken - deze is op een bijzondere manier uitgesneden. Ronde vormen sieren dit bed. Een plaatje in een slaapkamer vol groen, met Scandinavische details of mediterraanse invloeden.

Welk bedframe is jouw favoriet?

Vorige
Vorige

Je slaapkamer: ga je voor clean, donker of kleurrijk?

Volgende
Volgende

Van donkere ruimte naar heldere oase: zo krijg je meer licht op zolder