Boxspring vs. lattenbodem: welke type bed past het beste bij jou?

Eén op de drie mensen slaapt slecht. Regelmatig wakker worden en moeite met in slaap komen zijn belangrijke factoren. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw bed is niet alleen het matras belangrijk, maar ook de basis. Ga je voor een boxspring of toch voor een lattenbodem?

Een bed koop je niet elk jaar. Je maakt er dagelijks gebruik van in de slaapkamer en wilt graag elke morgen fit opstaan. Toch? Een goede nachtrust draagt bij aan een uitgerust gevoel en helpt je indrukken van de dag te verwerken. Zie het als een reset die nodig is om gezond te blijven.



Slapen is gezond


Slecht slapen brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Het begint met structurele vermoeidheid en een lagere weerstand. Slapeloosheid wordt veroorzaakt door vele factoren. Wanneer je lichaam onvoldoende ondersteuning krijgt tijdens het slapen, kun je allerlei fysieke en uiteindelijk ook mentale klachten krijgen.

Boxspring of lattenbodem


Er zijn goede en minder goede bedden, bedbodems en matrassen. Het is een kwestie van prijs en kwaliteit. Bedenk dat een goed bed de investering waard is, omdat je maar liefst een derde van je leven in bed ligt. Een bed kopen betekent kiezen voor een boxspring of lattenbodem. Een goede lattenbodem is verstelbaar en kent individuele zones. Het grote pluspunt is de uitstekende ventilatie. Boxsprings bieden goede ondersteuning aan het lichaam vanwege de pocketvering. 



Matras ondersteunt en ventileert


Alles draait om het juiste matras en dat is een persoonlijke kwestie. In zijn algemeenheid is een harder matras beter dan een zachte. Een matras dient een goede ondersteuning te bieden en te ventileren. Een pocketveringsmatras biedt deze twee eigenschappen. Goede koudschuim matrassen vormen zich naar het lichaam. Voor mensen met een normaal gewicht is het een goede keuze. Een duurder matras heeft verschillende comfortzones wat inhoudt dat elk deel van het lichaam de juiste ondersteuning krijgt.

Onbekende merken

Niet iedereen heeft een budget voor een Hästens bed en dat hoeft ook niet. Bij een bed van een bekende fabrikant verwacht je een bepaalde kwaliteit, maar de prijs is hoger dan een ‘onbekend’ merk bed. Probeer altijd een bed uit in de winkel! De eerste indruk is belangrijk. Meerdere bedrijven bieden het ‘100 dagen proefslapen’-concept aan. Zo kun je een bed eenvoudig testen en retourneren als dat nodig is. Ideaal!

Vorige
Vorige

3x zo creëer je zelf een groene én onderhoudsarme tuin

Volgende
Volgende

Toe aan een nieuw matras? Zo kies je ‘m uit