Van een zwevende pot tot sfeerverlichting: drie tips om je toilet te verbouwen

Het toilet renoveren? Vaak vinden we het toilet niet zo belangrijk en stellen we de verbouwing zo lang mogelijk uit. Is jouw toilet aan een opknapbeurt toe maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze drie tips helpen we je een eind op weg.

1. Een zwevend toilet

Het belangrijkste in je toiletruimte is natuurlijk het toilet. Heeft jouw huidige toiletruimte een staand toilet? Zorg tijdens de verbouwing voor een nieuwe afvoer en kies voor een zwevend toilet. De ruimte is vaak beperkt en met een hangende variant lijkt de ruimte snel een stuk groter. Daarnaast houd je de ruimte op de vloer vrij, waardoor je alles makkelijk schoon kunt maken. Ideaal!

toilet met grijze muren en spiegel

2. Creëer sfeer met verlichting

Een verbouwing is het ideale moment om de verlichting aan te pakken. Heb je een fel en ongezellig peertje hangen? Vervang deze dan door gezellige sfeerverlichting. Kies voor een mooie en dimbare hanglamp. Vind je een hanglamp helemaal niets? Verwerk dan sfeervolle spotjes in het plafond. Omdat het toilet een kleine ruimte is, is tien tot dertien watt voldoende voor de gehele ruimte.

Wil je het helemaal anders doen? Kies dan voor wandlampen naast de spiegel. Wandverlichting zorgt voor een unieke sfeer en zorgt ervoor dat je alles goed kunt zien wanneer je in de spiegel kijkt.

toilet met microcement op de muur

3. Vervang je fontein

Een nieuwe fontein mag in je gepimpte toiletruimte natuurlijk niet ontbreken. Je wil natuurlijk wel dat zowel jij als je gasten hun handen kunnen wassen na een toiletbezoek. Je kunt een fontein kopen in verschillende vormen, materialen en afmetingen. Denk hierbij aan een hoekfontein van hardsteen of een ronde fonteinkom van natuursteen. Maak de nieuwe fontein vervolgens compleet met een sierlijke kraan in de kleur zwart, messing of goud.

Vind je de leidingen onder een fontein ook zo lelijk? Kies dan voor een nieuwe fonteinkast. Hiermee creëer je opbergruimte voor toiletrollen, luchtverfrissers en gastendoekjes. Daarnaast werk je alle leidingen netjes weg.

Wil jij je toilet een make-over geven, maar heb je geen budget voor een complete renovatie? Laat je inspireren door deze vijf tips om je toilet een low budget make-over te geven.

Is jouw toilet helemaal naar wens of heb je nog plannen voor een renovatie?

Vorige
Vorige

Kostbaar vs. Koopje: bijzettafels in kegelvorm met een prijsverschil van €422

Volgende
Volgende

Van wilgentakken tot taxushaag: 4x ideeën voor natuurlijke schuttingen