Vier tips: zo maak je het perfecte fotoalbum

Hoeveel foto’s staan er op jouw telefoon? En in de cloud? Fotografie is door de komst van betere camera’s op de telefoon flink veranderd. Veel mensen laten vakantiekiekjes en familiefoto’s op hun device staan, zonder er verder iets mee te doen. Zonde! In dit blog vind je vier tips om het perfecte fotoalbum te maken.

Tip 1: Voorbereiden, selecteren en organiseren

Voor je begint met het inrichten van je fotoalbum, is het slim om te beginnen met het selecteren van je favoriete foto’s. Denk van te voren na over het verhaal dat je wilt laten zien aan de hand van je fotoalbum. Kies je voor een bepaald thema (vakantie, verjaardag, trouwerij)? Kijk bij het selecteren van de foto’s ook naar de kwaliteit van de foto’s. Zijn ze duidelijk en van hoge kwaliteit? Is de belichting goed? En spreekt de foto je (emotioneel) aan?

Volgorde bepalen

Heb je al je favoriete foto’s geselecteerd? Zorg dan voor een logische volgorde of tijdlijn die past bij het verhaal. Dit kan chronologisch zijn, thematisch of op een andere manier. Vergeet ook vooral niet van deze stap te genieten en blik terug op herinneringen met je fotoalbum. Neem een momentje om te genieten van jouw favoriete momenten afgebeeld in foto’s.

Tip 2: Experimenteer met verschillende lay-outs

Kijk wat je zelf mooi vindt voor jouw fotoalbum. Experimenteer met verschillende lay-outs en bepaal hoeveel foto’s je per pagina wilt laten terugkomen. Denk ook na of je ruimte wilt over laten om er eventueel tekst bij te schrijven. Het kan ook leuk zijn om verhalen of herinneringen die bij de foto’s horen in het boek te verwerken.

Zeker bij een fotoalbum van je vakantie of eerste (levens)jaar van je kind is het leuk om wat extra uitleg te geven. Grappige gebeurtenissen, mijlpalen of leuke herinnering. Zo kun je jouw herinneringen zo goed mogelijk tot leven laten komen - ook over tien jaar.

Denk ook verder dan enkel foto’s en tekst. Je kunt je ook uitleven met diverse versieringen, kleur en afbeeldingen. Plak er bijvoorbeeld bonnetjes, toegangskaartjes of briefgeld uit andere landen bij. Persoonlijker kan haast niet!

Tip 3: Besteed aandacht aan details

Bij het maken van het fotoalbum is het belangrijk om te letten op details. Zoals hierboven al benoemd, valt hieronder de kwaliteit van de afdrukken, maar ook de kleuren en de afwerking van het album. Zorg ervoor dat alles er professioneel uitziet en van hoogwaardige materialen is gemaakt.

Tip 4: Probeer het uit

Voordat je jouw definitieve fotoalbum maakt, maak een proefversie om te zien hoe de lay-out eruitziet en eventueel nog wijzigingen aan te brengen! Zo kun je nog veranderen, voordat je het definitieve album maakt. Door creativiteit en persoonlijke touches kun jij jouw perfecte fotoalbum maken. Hiermee kun je jouw herinneringen op een prachtige manier vastleggen en hierop terugkijken.

Terugkijken op jouw mooiste momenten

Met een fotoalbum blik je terug op jouw mooiste herinneringen en bij het maken van een album roept het alweer de mooiste herinneringen op. Print is voor eeuwig, tastbaar en makkelijker deelbaar. Hierdoor kan het een echt persoonlijk meesterwerk worden die jou weer even terug kan nemen naar die bijzonder reis of dat mooie moment.

Bij www.lijstentoko.nl vind jij de mooiste fotoalbums in verschillende formaten en stijlen. Zo kan je er ook voor zorgen dat jouw mooie momenten aansluiten bij de lay-out van het album. Met bovenstaande tips creëer je binnen no-time het meest perfecte fotoalbum.

Vorige
Vorige

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuw bed

Volgende
Volgende

Transformeer je woonkamer met een lichtstraat