Transformeer je woonkamer met een lichtstraat

Misschien is het je al eens opgevallen: lichtstraten worden steeds populairder in de woon- en interieurwereld! Een lichtstraat is een reeks van glazen panelen die in het dak wordt geïntegreerd. In tegenstelling tot een lichtkoepel is de lichtstraat helemaal vlak. Daarom wordt het ook wel een vlakke lichtkoepel genoemd. In dit artikel lees je over de voordelen van een lichtstraat.

Meer natuurlijk licht in de woonkamer

Met een lichtstraat in de woonkamer haal je een zee van natuurlijk licht naar binnen. De grote glazen panelen laten zowel zonlicht als daglicht binnenkomen. De woonkamer oogt een stuk lichter en er is overdag minder behoefte aan kunstmatige verlichting. Dit kan op de lange termijn resulteren in een lagere energierekening. Lampen zijn vaak overbodig als er zoveel licht vanuit het plafond naar binnen schijnt.

Gevoel van ruimte en openheid

Door het overvloedige daglicht dat een lichtstraat biedt, ontstaat er een gevoel van ruimte en openheid in de woonkamer. De kamer lijkt een stuk groter, waardoor het geheel vaak luxer en comfortabeler aanvoelt. Dit is vooral fijn in kleinere woonruimtes. Een gebrek aan natuurlijk licht kan hier leiden tot een benauwd gevoel. Met een lichtstraat los je dit probleem gemakkelijk op.

Verbinding met buiten

Een lichtstraat creëert ook een mooie verbinding met de buitenwereld. Door naar boven te kijken, kun je genieten van het uitzicht op de lucht. Misschien zijn er ’s avonds zelfs wel mooie sterren te zien…

Statement op maat

Naast alle bovenstaande voordelen dient een lichtstraat ook als een statement in je woning. Het architectonische element voegt veel karakter en stijl toe aan de ruimte. De glazen panelen springen direct in het oog zodra je de ruimte binnenstapt. Het is bovendien goed aan te passen op je persoonlijke interieurstijl of de sfeer van het huis. Er zijn namelijk diverse designs verkrijgbaar. Je kunt jouw ideale lichtstraat geheel op maat laten maken, zodat het een perfecte match is met de woonkamer. Bepaal niet alleen de look en het formaat, maar kies ook het gewenste type glas. Voor een duurzaam resultaat zijn ramen met HR++ glas bijvoorbeeld een slimme keuze. Deze ramen isoleren goed en zorgen ervoor dat er in de winter zo min mogelijk warmte verloren gaat via het glas. Maak je je zorgen dat er in de zomer te veel warmte via de glazen panelen naar binnenkomt? Vraag dan naar de mogelijkheden van warmtewerend glas. Er is overal een passende oplossing voor te vinden.

Vorige
Vorige

Vier tips: zo maak je het perfecte fotoalbum

Volgende
Volgende

Je kelder ombouwen tot hobbykamer of mancave? Dit moet je weten!