Vijf tips voor een modern badkamer ontwerp

Een moderne badkamer, traditioneel of liever een Scandinavisch ontwerp: als je een nieuwe badkamer wilt heb je veel om uit te kiezen. Maar hoe doe je dat? Vijf tips.

Hoewel de looks van je nieuwe badkamer belangrijk zijn, is het ook slim om te kijken hoe praktisch en functioneel de badkamer is. Denk aan de toekomst: zijn er bijvoorbeeld kinderen op komst? Je kunt kiezen voor een design badkamer van Plieger om aan al je wensen te voldoen. In veel nieuwe huizen wordt tegenwoordig gekozen voor een moderne badkamer: een gevoel van ruimte, weinig rommel en strakke lijnen. Het resultaat? Een handige en gebruiksvriendelijke ruimte.

Open ontwerp

Een badkamer ziet er mooier uit als alles er open en ruim uitziet. Je wilt niet dat alles volgepropt is. Als je de badkamer gaat inrichten, moet je bedenken hoe je ervoor kunt zorgen dat het er licht en luchtig uitziet. Ook met weinig ruimte kun je een gevoel van ruimte creëren door de juiste keuzes te maken. Kies bijvoorbeeld voor zwevende wastafels, losstaande badkuipen, douches zonder deur, lichte kleuren en hangspiegels op de juiste plaats.

Dubbele wastafels

Met een dubbele wastafel kun je samen in de badkamer zijn zonder ruzie te maken. Het is ook een manier om je badkamer een luxe uitstraling te geven, zo’n gevoel dat je krijgt op een hotelkamer. Hierdoor kun je je eigen deel van de badkamer gescheiden houden van dat van je partner.

Verlichting

Goede verlichting in je badkamer is belangrijk. Bij het ontwerpen van de badkamer moet je nadenken over hoe het daglicht binnenvalt. Een makkelijke manier is om een aantal ramen op een handige plek te installeren. Ook kun je denken aan extra lampjes bij de spiegel, of zelfs een spiegel die warmte geeft. Je hoeft niet per se allemaal dezelfde lampen te gebruiken; je kunt er eentje maken die past bij wat je wilt. Bijvoorbeeld eentje die fel is bij de wastafel voor als je jezelf goed wilt zien, en eentje die je kunt dimmen voor als je lekker wilt ontspannen in bad.

Functionele materialen

De badkamer wordt veel gebruikt en vaak schoongemaakt, dus het is slim om materialen te kiezen die het onderhoud gemakkelijker maken en je het leven op de lange termijn makkelijker zullen maken, zoals rvs of matzwarte kranen. Het belangrijkste is dat je badkamer aansluit bij jouw behoeften en die van je gezin en goed past bij je levensstijl. Heb je weinig ruimte? Lees hier tips voor het inrichten van een kleine badkamer.

Opslagruimte

Vroeger hadden badkamers vaak een rommelige uitstraling met allerlei lekkende shampoo flessen die her en der stonden. In moderne badkamers is dat verleden tijd. Alles heeft nu een vaste plek, van huidverzorgingsproducten tot handdoeken. Een opgeruimde badkamer maakt het voor iedereen prettiger en handiger, maakt schoonmaken makkelijker en zorgt ervoor dat een eigentijds ontwerp goed tot zijn recht komt. Het is slim om samen met de ontwerpen opbergmogelijkheden in je ontwerp te integreren en creatief te kijken naar de beschikbare ruimte. Hoe ga jij je badkamer inrichten?

Vorige
Vorige

Laat je houtwerk stralen: dit zijn de beste binnenlak en primer

Volgende
Volgende

Waar kan je terecht met oude meubels? Vier suggesties