Op zoek naar verduistering? Dit zijn de voordelen van rolluiken

Er bestaan verschillende manieren om voor verduistering in je huis te zorgen. Hierbij kun je denken aan gordijnen en luxaflex, maar verduisteren van buitenaf werkt misschien nog wel beter. In dit artikel lees je over de voordelen van rolluiken.

Naast binnenshuis is het mogelijk om van buitenaf rolluiken te laten installeren met het juiste gereedschap (van mastertools.nl bijvoorbeeld). In tegenstelling tot gordijnen en luxaflexen zijn rolluiken multifunctioneel en vooral erg praktisch. Een rolluik kan zowel handmatig met een lint als elektrisch met een afstandsbediening worden bediend. Verder kunnen rolluiken voor zowel ramen als deuren worden gemonteerd. Naast het bieden van verduistering heeft een rolluik nog een aantal andere functies.

Verduisterend en zonwerend

Een van de belangrijkste functies van een gordijn of rolluik is het bieden van verduistering. Deze verduistering zorgt ervoor dat je ‘s ochtends niet te vroeg wakker wordt door de zon en het licht van buiten. Gordijnen en luxaflex zijn vaak van stoffen en materialen gemaakt die nog wat licht doorlaten. Wanneer je op zoekt bent naar complete verduistering kan een rolluik een beter alternatief zijn. Rolluiken zijn daarnaast ook zonwerend. Dit kan vooral prettig zijn wanneer je in de zomer je woning graag koel wilt houden.

Pexels | Jan van der Wolf

Middel tegen inbrekers en geluidsoverlast

Rolluiken zijn een goed middel tegen inbrekers. Dit is een groot voordeel ten opzichte van gordijnen en luxaflex. Rolluiken zijn gemaakt van stevig materiaal. Dit zal inbrekers afschrikken omdat het veel lastiger is om een woning binnen te treden wanneer er rolluiken voor de ramen en deuren bevestigd zijn. Daarnaast bieden rolluiken ook een goede bescherming tegen geluid en hebben deze een isolerende werking. Dit komt vooral door de dikte van het materiaal van het rolluik. Wanneer je snel last hebt van geluiden op straat of in een drukke omgeving woont kan het fijn zijn om deze vorm van isolering te hebben. Ze zijn ook heel handig wanneer er buurtfeestjes zijn. Ze weerkaatsen een deel van dat geluid, waardoor je binnen minder last hebt van het lawaai buiten. Ideaal dus!

Vorige
Vorige

Als basis- of accentverlichting: 5 tips voor luxe inbouwspots

Volgende
Volgende

Zo zorg je voor een veilige situatie tijdens het verbouwen