Zo geef je je interieur een luxe uitstraling op een budgetvriendelijke manier

Droom je van een huis met een luxe uitstraling, maar heb je niet het budget voor designerartikelen? Geen probleem! Luxe zit ‘m niet in de prijs van je meubels en accessoires, maar in de uitstraling die je interieur heeft. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. In dit blog delen we een aantal tips waarmee jij je huis kunt omtoveren tot stijlvolle ruimte.

Diverse vloeropties

Als je je huis een totale make-over wilt geven, begint dit bij de vloer. Deze bepaalt voor een groot deel hoe jouw huis eruit ziet. Zo kan een vloerbedekking voor een huiselijke uitstraling zorgen. Daarbij kunnen houten vloeren van parketwerk een warme en luxe uitstraling aan de ruimte geven. Het ligt daarbij ook aan de kleur die je kiest. Koele kleuren kunnen je ruimte net wat chiquer maken. Denk hierbij aan een lichte eiken vloer, of een donkerbruine kleur voor dat stukje luxe én warmte.

Als je kiest voor een parketvloer zijn er ook allerlei mogelijkheden qua patronen. Zo is de visgraatvloer natuurlijk een van de bekende en veel toegepaste vloeren in huizen, maar heb je ook wel eens gehoord van mozaïek patroon? Al deze verschillende patronen zorgen voor een hele andere uitstraling aan je huis. Voor welke vloeroptie ga jij?

Aankleding en accessoires

Wanneer je je vloer gelegd hebt, is het tijd voor verdere aankleding. Als je nog goede meubels hebt, hoef je deze niet te vervangen. Een likje verf of een ander stofje doet wonderen. Grijstinten passen goed bij een luxe interieur, maar ook zijn andere neutrale kleuren zoals beige, wit en zwart mooi. Heb je parketvloeren laten leggen in je woning? Maak ‘m af met een mooi vloerkleed. Glimmende, suède vloerkleden zie je vaak terug in chique interieurs. Zet een grote spiegel met een mooie rand neer om de kamer groter te laten lijken. Daarbij gaan luxe en minimalisme in veel gevallen ook hand in hand met elkaar. Een aantal kaarsen en mooie vazen zijn soms al genoeg om de ruimte compleet te maken.

Verlichting

Tot slot is verlichting een cruciaal element om alles samen te laten komen. Als je graag een echte blikvanger in je interieur wilt hebben, past een kroonluchter goed bij deze stijl. Zet een aantal kaarsen in de woonkamer om het gezellig te maken. Als je nieuwe verlichting laat installeren, is het mogelijk om voor dimmers te kiezen. Op deze manier kun je de lichtsterkte aanpassen aan allerlei gelegenheden, zoals een ontspannen avond en een gezellig etentje met vrienden of familie.

Vorige
Vorige

Het perfecte rolgordijn voor een kinderkamer kies je zo

Volgende
Volgende

4x behang dat perfect past bij de kamer van jouw tiener