Van Canva tot Pixlr: dit zijn de beste apps om je foto's mee te bewerken in 2024

DIY

Stel. Je maakt de mooiste kiekjes van nog mooiere hoekjes in huis. Maar die nabewerking - dat is nog wel een dingetje. Foto’s bewerken op je telefoon kan op zo veel verschillende manieren. sevencouches verzamelde vijf gratis apps om je beelden naar een hoger niveau te tillen. Lees je mee?

Met een camera maak je niet per se betere foto’s dan met je smartphone. Tegenwoordig zijn de mobiele telefoons uitgerust met een hoop megapixels, waardoor je foto’s er in de basis al een stuk beter uitzien. Daarmee is de functie van de smartphone de afgelopen jaren ook veranderd. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn systeemcamera blijft steeds vaker in de kast liggen.

Telefoon met de beste camera

Vorig jaar verruilde ik mijn iPhone SE2020 model voor de iPhone 13 pro max met veel betere camera. Ik wilde er zeker van zijn dat ik altijd goede foto’s kon maken. Voor mij heel belangrijk, want inspiratie is overal. Je kunt ervoor kiezen om te investeren in een goede systeemcamera, maar een nieuwe telefoon volstaat wellicht ook. Camera’s op smartphones worden met het jaar beter, dus kijk goed wat je wensen zijn, wat je nodig hebt en wat je aan je nieuwe telefoon wilt uitgeven.

Wanneer je kiest voor een telefoon met de beste camera, dan ben je dus al een eind op weg. Maar dat puntje op de i, het herkenbare sausje - dat regel je in de nabewerking. In dit artikel lees je wat de volgens sevencouches de beste apps voor beeldbewerking in 2023 zijn.

1. Adobe Lightroom Mobile

Mijn persoonlijke favoriet die ik ook veel op mijn desktop gebruik. Lightroom is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Met Lightroom kun je de foto tot in detail aanpassen, van kleurtemperatuur tot ruisreductie en van verscherpen tot retoucheren. De gratis versie van deze app is al heel uitgebreid, wil je toegang tot alle functies, dan kun je upgraden naar premium. Geschikt voor Android en iOs.

Beeldbewerking met Lightroom:

open haard in de berberlodge in marokko
berber lodge in het atlas gebergte

2. Pixlr

Naast mooie filters en handige presets kun je met Pixlr ook collages maken en templates gebruiken. Pixlr gaat daarin verder dan de standaard fotobewerking, met deze app kun je ook teksten en figuren aan je afbeeldingen toevoegen. Handig voor gebruik in stories bijvoorbeeld. Geschikt voor Android en iOs.

3. VSCO

Deze app heeft een legio aan mooie filters die je zowel op foto’s als video’s kunt gebruiken. Ook geschikt voor het bewerken van video’s voor je reels op Instagram. VSCO heeft ook een betaalde versie, waarmee je een honderdtal extra presets kunt gebruiken. Geschikt voor Android en iOs.

blauwe details in marrakech
blauwe elementen in jardin majorelle

4. Canva

Een fotobewerkingstool waarmee je ook video’s onder handen neemt en grafische uitingen kunt maken. Canva is al langere tijd populair en gezien de vele functionaliteiten is dat niet vreemd. Doordat je kunt spelen met afbeeldingen, symbolen, teksten en figuren creëer je complete visuele uitingen. Enkel fotobewerking is met deze app ook mogelijk. Geschikt voor Android en iOs.

5. LightX

Een achtergrond wegpoetsen, je haarkleur veranderen, een portret retoucheren of een element uit je foto uitlichten: met LightX zijn de mogelijkheden eindeloos. De app is makkelijk in gebruik. Geschikt voor Android en iOs.

Meer lezen over het hoe en waarom van fotobewerking? Dat lees je hier.


Misschien vind je dit ook leuk:


Vorige
Vorige

Vetbollen maken voor tuinvogels: zo doe je dat

Volgende
Volgende

Houtkachel kopen? Alles over stoken, onderhoud en schoonmaken