Teddy wave spiegel maken: ga aan de slag met dit stappenplan

DIY

Was jij te laat om de teddy wave spiegel bij Kwantum te scoren? Geen nood - want met dit simpele stappenplan maak je zelf een look-a-like. Phuong Lau wist twee waanzinnige trends te combineren in één ontwerp: de bouclé wavy mirror. In dit artikel lees je hoe je deze spiegel zelf maakt.

Teddy wave spiegel maken

In de woonruimte, je slaapkamer of de hal: deze eyecatcher kun je overal kwijt. Phuong, van het prachtige Instagramaccount @livingby.lau, gebruikte een randloze spiegel als basis (afmeting: 150x40 cm). In principe kun je met elk formaat spiegel aan de slag - net wat je leuk vindt of in huis hebt.

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • Een randloze spiegel (bijvoorbeeld deze deurspiegel )

  • Een plaat MDF (ongeveer 10-20 cm groter dan je spiegel)

  • Textiellijm

  • Bouclé of teddystof (ongeveer 20 cm groter dan je spiegel)

  • Textielschaar

  • Watervaste stift

  • Decoupeerzaag

  • Tacker met nietjes

Geschatte kosten: €65 (exclusief het gereedschap, inclusief de spiegel)

DIY golvende statement spiegel met aaibare rand stappen

Stappenplan teddy wave spiegel maken

Stap 1: Afmetingen bepalen

Heb je een spiegel met rand? Haal deze dan eerst uit de lijst. Bepaal de exacte afmetingen van je spiegel en tel daar aan beide zijden zo’n 10 centimeter bij op. Dat wordt de maat van de plaat MDF. Heb je een spiegel van 150 x 40 cm, dan heb je een stuk MDF nodig van 160 x 50 cm.

Stap 2: Rand aftekenen

Trek de spiegel over en Leg de MDF plaat over de spiegel en teken rondom golvende lijnen op het hout. Blijf zo dicht mogelijk bij de rand. Maak zo’n zelfde rand bij de omtreklijn van de spiegel. Hoe meer je de lijn in het sjabloon van de spiegel legt, hoe meer de rand over het glas heen valt.

Stap 3: Zagen

Gebruik een elektrische zaag (bijvoorbeeld een decoupeerzaag) om de rand uit te zagen. Om het binnenstuk uit te zagen kun je daarin eerst een gat boren.

Stap 4: Stof op maat knippen

Knip de stof op maat, houd hiervoor ongeveer 20 cm extra ruimte over. Liever te veel stof wegknippen dan te weinig overhouden om vast te zetten. Gebruik een stof die je mooi vind en werk bij voorkeur met een textielschaar om rafels te voorkomen. Phuong werkte met een restant bouclé stof stof dat ze over had van een gestoffeerde fauteuil. Tip: op de markt of bij zaken als Kwantum kun je betaalbare stoffen vinden.

Stap 5: Lijmen en nieten

Smeer de houten plaat in met textiellijm en plak de stof erop. Zorg dat je tussentijds de stof goed strak aantrekt. De stof kun je aan de achterkant extra vastzetten met een tacker en nietjes.

Stap 6: Monteren

Bevestig de rand aan de spiegel. Phuong gebruikte hiervoor superlijm. Goed laten drogen - en klaar ben je. Bekijk hier de video die Phuong maakte van deze DIY.

Wat vind jij van het resultaat?

Bouclé statement spiegel
Bouclé statement spiegel detail

Beeld en idee: Phuong (@livingby.lau)


Meer DIY-projecten

Vorige
Vorige

Stoelen kopen? Zo vind je de juiste zetel(s) voor jouw woonkamer

Volgende
Volgende

Beitsen van je veranda, schutting of tuinbank: vijf tips voor het beste resultaat