Duurzaam, groen en bohemian: drie tuintrends voor de zomer van 2022

Het is april en dat betekent dat de zomer steeds een stukje dichterbij komt. Droom jij al van zwoele avonden onder de overkapping of kun je niet wachten om met plantjes in de weer te gaan? Dit is de tijd om plannen te maken. In dit artikel vind je drie tuintrends voor de zomer van 2022. Laat je inspireren!

De staycation - ofwel thuisblijfvakantie - is sinds het ontstaan van de pandemie bijna niet meer weg te denken. Ook dit jaar wordt volop genoten van het buitenleven dichtbij huis. Of dat nu in je (gemeenschappelijke) tuin of op je balkon is. We zijn meer tijd buiten gaan doorbrengen. Zelf ben ik mijn eigen tuin nog meer gaan waarderen dan ik al deed. De grote tuinverbouwing twee jaar geleden heeft daar zeker aan bijgedragen. Welke trends zien we deze zomer terugkomen? En welke is jouw favoriet? Een impressie om van je tuin of balkon een heus paradijs te maken.

franjekopje in de tuin

Trend 1: Groene oase

De verhouding tussen groen en bestrating is al langer aan het veranderen - en het mag nog een stuk groener. Een heg, bomen, struiken, borders: de natuur is volop aanwezig in de groene tuin. Puur natuur is het uitgangspunt. Ook komt de kleur groen terug in tuinmeubels en accessoires - net als andere natuurlijke tinten. Denk aan, beige en bruin. Jouw tuin of balkon wordt een oase van rust. Heb je inspiratie nodig voor het aanleggen van een border? Je kunt een beplantingsplan zelf maken.

overkapping met witte gordijnen

Trend 2: Bohemian invloeden

Haal Ibiza naar de achtertuin voor de ultieme vakantievibe. Denk aan meubels van rotan of wicker, een loungebed in de tuin, kleurrijke sierkussens en gordijnen onder de overkapping. Vloerkleden voor buiten worden ook steeds mooier en het aanbod groeit flink. Kies voor een exemplaar van jute, een oosters design of een effen variant in de tint van je tuinkussens. Vergeet ook de tuinlampionnen (met zonnecel) niet voor een sfeervol lichtje in de tuin. Ben je op zoek naar tuinmeubelen of decoratie voor buiten? Neem dan eens een kijkje bij Heuts.

bohemian interieur overkapping

Trend 3: Duurzaam en modern

Een mooie mix tussen duurzame keuzes en moderne elementen. Binnen deze trend is aandacht voor de natuur en het klimaat. Biodiversiteit is belangrijk: de tuin wordt gedeeld met vlinders, bijen, vogels en insecten. Hergebruikt hout speelt een grote rol binnen deze trend - let bij aanschaf van tuinmeubilair op keurmerken als FSC of ga voor materialen met een langere levensduur, zoals aluminium. Accessoires zijn stoer en minimalistisch. Werk met contrasterende kleuren voor een spannend effect.

Welke tuintrend is jouw favoriet?

Vorige
Vorige

Van doorsnee gezinshuis naar lichte droomwoning (voor- en na)

Volgende
Volgende

Van jaloezie tot rolgordijn: zo kies je raamdecoratie voor de keuken