Interieurtrends 2023: van glazen meubels tot nineties invloeden

Neutrale tinten, klassieke elementen, invloeden uit de jaren negentig en transparante vormen zijn volop vertegenwoordigd in de interieurtrends van 2023. In dit artikel lees je alles over de verschillende woontrends voor komend jaar. Laat je inspireren!

Interieurtrends 2023: wat gaan we zien?

De jaren negentig spelen een belangrijke rol in de trendvoorspelling voor 2023 - en dan met name de neutrale, aardse kleuren uit die periode. Haal ook dat oude buikkastje van je oma maar van zolder, want klassieke stukken met een verhaal stelen de show in huis. Welke trends zien we nog meer in 2023? Een overzicht.


Trend 1: Warm en neutraal

Deze trend is al langer aanwezig, maar ook in 2023 zien we een neutrale basis weer volop. Beige, bruin en crème kleuren, zoals we die in de jaren ’90 veel zagen, hebben de koelere grijstinten van de troon gestoten. Een warme ondertoon geeft een zachte, vriendelijke uitstraling. Deze kleuren zijn eindeloos te combineren en passen bij elke woonstijl. Wil je de perfecte beige tint voor jouw muur? Ga dan zelf verf mengen.

Interieur trends 2023 slaapkamer warm en neutraal

Beige en bruintinten met een warme ondertoon

Trend 2: Duurzaam en klassiek

Duurzaamheid blijft ook in 2023 een belangrijke rol spelen - misschien nog wel groter. Deze trend is voor liefhebbers van klassieke en tijdloze meubelstukken. Erfstukken, kringloopvondsten en oude souvenirs brengen je interieur (weer) tot leven. Een klassieke woonstijl is tijdloos en staat garant voor een rustige en serene sfeer in huis. Hout en marmeren elementen mogen niet ontbreken.

Interieur trends 2023 kinderkamer duurzaam en klassiek

Vintage items brengen je interieur tot leven


Trend 3: Licht en luchtig

Transparante materialen zijn onmisbaar in 2023. Denk aan glazen tafels, transparante stoelen en lichte accessoires. Albast verlichting en glazen kandelaars mogen ook niet ontbreken. Transparante materialen zorgen voor een ruimtelijk en lichte sfeer in huis. Ook wanden van glasblokken (ken je ze nog?) worden weer hip.

Interieur trends 2023 kinderkamer licht en luchtig

Meubels en accessoires van glas maken het interieur licht en luchtig


Trend 4: Glamour en elegantie

Kristallen, marmeren elementen en gouden details: 2023 staat voor glamour en elegantie. Kies voor rijke stoffen als velours en warme, levendige kleuren. Kozijnen en deuren schilder je mee in de kleur van de wand. Sierlijsten op de muur zijn een welkome toevoeging. Zelf sierlijsten maken is overigens een leuk klusje voor komend jaar.

Interieur trends 2023 kinderkamer glamour en elegantie gouden kandelaar

Gouden details zijn onmisbaar

Interieur trends 2023 kinderkamer glamour en elegantie gallerywall

Persoonlijke items maken je huis eigen

Interieurtrends toepassen?

Hoewel ik het altijd leuk vind over trends te schrijven laat ik me er niet door leiden. Veel leuker is het om inspiratie te halen uit woontrends en er een eigen draai aan te geven. Haal elementen uit trends die je aanspreken en doe vooral wat je zelf mooi vindt.

Weet je niet waar je moet beginnen? Maak eerst een moodboard, op Pinterest of met een stapeltijdschriften. Verzamel kleuren(combinaties), sfeerplaatjes, mooie banken, quotes, accessoires en meubels. Het moodboard vormt een mooie basis van waaruit je op zoek kunt gaan naar een sfeer en interieur waar jij blij van wordt. Het interieur is uiteindelijk hartstikke persoonlijk.

Welke trend is jouw favoriet?

Vorige
Vorige

Energie besparen in huis: zo kreeg ik mijn eigen verbruik flink naar beneden

Volgende
Volgende

DIY: Bloemen vaas maken van een (oude) voorraadpot