DIY: Bloemen vaas maken van een (oude) voorraadpot

DIY

Ben jij op zoek naar een bloemen vaas die niet alleen mooi is, maar ook praktisch? Dan is deze snelle zelfmaker echt iets voor jou. De combinatie van glas en hout maakt ‘m perfect passend bij elke woonstijl en door de gaatjes in het deksel schik jij elk boeket als een pro.

Bloemen vaas maken

Vind jij het lastig om je bloemen te schikken in een vaas? Of gaan je takken alle kanten op? Door de gaatjes in het deksel van deze vaas is dat probleem verleden tijd. Door de tak of stengel in een van de gaten te steken, blijft deze netjes op zijn plek. Herschikken is dus verleden tijd. Het idee komt van deze creatieve Instagrammer. Zij toverde tweede voorraadpotten om tot hippe vazen. Benieuwd hoe ze dat deed? Dat lees je hier.

Wat heb je nodig?

  • Voorraadpotten met een houten deksel. Bijvoorbeeld deze ronde of deze hoge;

  • Speedboren (zeskant) in een maat naar keuze;

  • Fijn schuurpapier (bijv. korrel 240);

  • Potlood;

  • Papier;

  • Bloemen of takken.

Stap 1: Bepaal je patroon

Het type speedboor is afhankelijk van je precieze wensen. Wil je - net als in het voorbeeld - verschillende gaten, dan kun je verschillende maten gebruiken. Bij deze DIY werd gekozen voor boor 16 mm en boor 25 mm. Je kunt er ook voor kiezen om dezelfde gaatjes te boren. Kies voor bloemstengels bijvoorbeeld een grootte van 10 mm. Teken het gewenste patroon eerst uit op papier en bepaal de tussenruimte van de gaatjes. Daarna kun je het patroon op de deksel van de voorraadpot tekenen.

Voorraad potten voor diy bloemen vaas
Deksels voorraadpotten met gaten markering

Stap 2: Gaten boren

Gebruik je speedboor op een hoog toerental en boor altijd recht naar beneden. Zo voorkom je dat het hout gaat splinteren.

Gatenboren in de deksels van de voorraadpot

Stap 3: Opschuren

Schuur de gaatjes licht op om ruwe randjes weg te halen. Zo maak je de kans op beschadigingen aan de stengel ook kleiner.

Diy bloemen vaas van oude voorraadpotten

Stap 4: Schikken maar!

Giet een laagje water in de pot en vul de vaas met je favorieten bloemen of takken. Klaar ben je! Heb je een groot boeket? Zet dan verschillende DIY-vazen bij elkaar. Ook leuk: gebruik voorraadpotten van verschillende hoogtes voor een speels effect.

Beeld en idee: @s_t_y_l_e_b_y_j

Vorige
Vorige

Interieurtrends 2023: van glazen meubels tot nineties invloeden

Volgende
Volgende

Interieurfotografie met de iPhone 13 pro: dit zijn mijn ervaringen