Kinderkamer behangen? Laat je inspireren door deze interieurbloggers

De kinderkamer behangen - ik ben er dol op. Van kleurrijk en bloemig tot een eigen ontwerp of fotobehang: je kunt er alle kanten mee op. Wil jij ook behang in de kinderkamer? Lees dan verder en laat je inspireren door deze toffe printjes.

Kinderkamer behangen

Na onze verhuizing in 2018 heb ik voor het eerst de kinderkamer behangen. Een statement aan de wand: ik koos voor roze flamingo behang. Dat was geen blijvertje: een jaar later koos ik voor een print die minder uitgesproken en makkelijker te combineren was: behang met gouden hartjes. Dat bleek wel een succes: inmiddels heeft deze wand al verschillende make-overs doorstaan. Het zit nog altijd op de muur.

Voor dit blog verzamelde ik drie kamers met kinderbehang en vroeg ik andere moeders én interieurbloggers om advies en behangtips. ,,Behang in de kinderkamer mag echt wel een statement zijn.”

Kinderkamer met flamingo behang
Kinderkamer met hartjes behang

Behang met bloemenprint

Blogger Marlies Huisman koos in de kamer van dochter Madée voor een behang met bloemenprint. ,,Met behang verander je in een handomdraai de sfeer van een kamer. Ik voor een bloemenprint waarin de kleuren die we in haar kamertje al gebruikten terugkomen. Hierdoor hoefden we niet alles te veranderen, maar creëerden we wél echt iets nieuws.”

Bloemenprint behang
Wil je graag iets anders, maar heb je geen zin in een rigoureuze make-over of maar weinig budget? Kijk naar naar behangprints waarin de kleuren van de huidige kamer al terug komen!
— Marlies Huisman

Behang Diede, €24 per rol

Behang Beau, €22 per rol

Kinderkamer behang: knipoog naar roots

Souraya Hassan van Binti Home ontwierp het behang voor de kamer van zoontje Younes samen met Creative Lab Amsterdam. Het design is een knipoog naar haar Egyptische roots. ,,Ik vind dat behang echt een statement mag zijn. Een basis, qua kleur en thema, voor de rest van de kamer.”

Egyptisch behang
Laat de kleuren uit het behang terugkomen in zowel meubels als woonaccessoires. Zo ontstaat er balans.
— Souraya Hassan

Behang Suus, €21 per rol

Behang Jeroen, €22 per rol

Jungle behang kinderkamer

Voor blogger Mirjam Hart is behangen geen straf - ze deed het in alle drie de kamers van haar kinderen. ,,In een kinderkamer mag je fantasie de vrije loop laten. Durf! Moeite met kiezen? Ga voor de lievelingskleuren of favoriete dieren van je kind.”

Olifanten behang
Behang de hele muur, de helft of gebruik alleen een strook. Alles kan!
— Mirjam Hart

Kinderkamer behang in de stijl van Mirjam

Behang Lucas, €22 per rol

Behang Susette, €22 per rol


Meer kinderkamerinspiratie

Vorige
Vorige

Lichtplan maken: in vier simpele stappen naar een sfeervolle ruimte

Volgende
Volgende

Kostbaar vs. Koopje: met de look-a-like van dit vloerkleed bespaar je €1.400