Blauw, poeder of bordeaux? Dit zijn de trendkleuren voor 2020

Volgend jaar kunnen we er niet meer omheen: kleur! In een wereld waar slapen een luxe wordt doordat we constant ‘aan’ staan, zijn de kleurentrends toegespitst op ontsnapping én ontspanning. Benieuwd welke kleur zorgt voor kalmte in deze rusteloze wereld?

De kleur die unaniem door kleurenexperts wereldwijd werd gekozen is Chinese Porcelain. Een mix van kobalt- en inktblauw die perfect past bij leren accenten en poederkleuren. De kleur is afkomstig uit de collectie van Histor.

Blauw, poeder of bordeaux? Dit zijn de trendkleuren voor 2020

Andere kleuren die 2020 gaan domineren, zijn rood en oudroze. Combineren mag - zelfs als het een beetje vloekt. Een fijne tegenhanger zijn de kleurencombinaties die gebaseerd zijn op de natuur: met groen, bruin en zwart. Ook blauwgroen is een kleur die volgend jaar veelvuldig terugkomt, in het bijzonder in combinatie met taupe.

Blauw, poeder of bordeaux? Dit zijn de trendkleuren voor 2020
Blauw, poeder of bordeaux? Dit zijn de trendkleuren voor 2020

Wat vind jij van de kleur van het jaar?