In weer en wind: deze loungebank kan alle dagen buiten blijven staan

Als je trotse eigenaar bent van een tuinbank met losse kussens ken je het euvel: wat doen we met de tuinkussens? Ze zijn groot, niet opvouwbaar en liggen altijd in de weg. Steeds meer bedrijven kennen het ‘probleem’ en maken banken die het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. En de looks hebben van een échte bank.

Het is een terugkerend dilemma in huize sevencouches: wat doen we met de tuinkussens en waar leggen we ze neer. Onze loungebank telt tien flinke exemplaren die we elke avond braaf naar binnen brengen. Want doen we het een keer niet, dan regent het geheid - zo blijkt uit ervaring. De schuur, die al veel te vol ligt, dient als opslag in de zomermaanden. Na het seizoen gaan de kussens naar zolder.

De buitenbank is een trend aan het worden: gestoffeerde zetels die het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. Een van die bedrijven is Bankstyle.nl. Zij maken banken op elke gewenste maat en leveren de zetels in een honderdtal verschillende kleuren. Ook qua stoffen kun je alle kanten op, dus je maakt ‘m zelf geheel passend voor je tuin of balkon. Geen plek voor een bank? Dan kun je ook kiezen voor een fauteuil. Handig!

Een buitenbank van Outdoorlifestyle.nl:

In weer en wind: deze loungebank kan alle dagen buiten blijven staan

Jaren geleden spotte ik een soortgelijke bank bij de lancering van een seizoenscollectie. Destijds was het iets wat niemand nog deed, een innovatie an sich. Waterafstotend en vuilbestendig: je gemorste ketchup veegde je er met een tissue vanaf. Waanzinnig natuurlijk - en zo was de prijs ook. Duizenden euro’s telde je neer voor wat ik vond de Ideale Buitenbank. Tegenwoordig kom je met 1.500 euro al een heel eind - en dan heb je best een flinke bank in je tuin staan. Duur? Dat is aan jou. Voor een knappe tuinset van Hartman en consorten leg je hetzelfde bedrag neer. En dan zit je toch weer met die tuinkussens…

Foto’s: outdoorlifestyle.nl.