Dit zijn de balkon- en terrasplant van het jaar 2019

De Passiflora en Laurier zijn gekroond tot balkon- en terrasplant van het jaar 2019. Beide planten werden bijzonder goed beoordeeld door de mediajury, waar ook sevencouches deel van uitmaakte.

In het juryoordeel wogen verzorging, uiterlijk, prijs/plantverhouding en trendgevoeligheid mee. De passieflora werd geroemd om zijn lange bloeitijd, van juli tot en met oktober. De nonchalante, klimmende groeiwijze van passiebloem past goed bij de puurnatuur tuintrend die vraagt om een robuuste, ietwat verwilderde uitstraling. De terrasplant van 2019 bloeit de hele zomer tot diep in de herfst. De passieflora wist o.a. de Argyranthemum (Margriet), Callistemon (Lampenpoetser) en de Gerbera achter zich te laten.

Dit zijn de balkon- en terrasplanten van het jaar 2019

Balkonplant van het jaar is de Laurier. De plant won het van de Dianthus, Portulaca en het Puperklokje. De Laurier staat bekend om zijn prachtige groene bladeren en subtiele, witte bloemen in het voorjaar. Leuk in een grote pot of in de volle grond. Deze plant past bij de trend van meer groen, makkelijk groen en een voorkeur voor planten met een verhaal. In april en mei is de laurier op haar mooist.

Dit zijn de balkon- en terrasplanten van het jaar 2019

De 'Balkonplant van het Jaar’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland. Elk jaar kiest een mediajury, bestaande uit redacteuren van lifestyle-, interieur- en tuinmagazines, vloggers en bloggers, uit tien kandidaten de terras- en balkonplant die het meest tot de verbeelding spreekt.

De balkon- en terrasplantverkiezing werd georganiseerd door Mooiwatplantendoen.nl.