Inspiratie: dit zijn de slaapkamertrends voor komend seizoen

Een oase van rust creëren - dat wordt het credo. Deze zomer gaat de zenmodus aan in de slaapkamer. Duurzaam en botanisch gecombineerd met zachte tinten en natuurlijke materialen. sevencouches zet drie slaapkamertrends op een rij.

Een goede nachtrust begint bij een fijne slaapkamer zonder al te veel rommeltjes en prullaria. Een goed matras, een fijn dekbed en een lekker kussen vormen de basis, maar de sfeer in de ruimte is net zo bepalend.

  1. Nude en Natural

Binnen deze trend vind je een mix tussen riet en rotan, poederkleuren, pastel- en aardse tinten. Wit of beige is ideaal als basis, maar ook een mooie perzikkleur doet het goed op de muur. Combineer met (drijf)hout, zachte stoffen en een paar mooie accessoires. Imperfecte accessoires passen goed bij deze trend. Denk bijvoorbeeld aan een handgemaakte vaas of een doorleefd nachtkastje. Een paar mooie pluimen of takken erbij en klaar ben je.

Inspiratie: dit zijn de slaapkamertrends voor komend seizoen

2. Kalm en Zen

Sereniteit is het sleutelwoord. Door met dezelfde kleurschakeringen te werken, zorg je voor eenheid en rust in je slaapkamer. Lichte wanden in combinatie met een houten vloer zijn hiervoor een goede basis. Combineer met linnen beddengoed (Yumeko heeft prachtige dekbedovertrekken!), dat ventileert goed in de zomer. Ook fijn: linnen hoef je niet te strijken. Hoe kalm en zen wil je het hebben? Groepeer een paar lijsten aan de wand of kies bijvoorbeeld voor een wandhanger van zeegras.

Inspiratie: dit zijn de slaapkamertrends voor komend seizoen

3. Minimalistisch en groen

De planten mogen voorlopig nog lekker in de slaapkamer blijven staan, want de botanische trend is nog lang niet op zijn retour. Kies voor vergrijsde groen en blauwtinten en combineer met een paar mooie hangplanten of een palm voor een tropische look. Ontspullen past ook binnen deze trend: alles wat je niet nodig hebt mag weg. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd - en dat draagt weer bij aan een goede nachtrust.

Inspiratie: dit zijn de slaapkamertrends voor komend seizoen