Groentrends van 2019: energie, zachtheid en extreme eenvoud

Pure, sobere interieurs met gerecyclede materialen, volumineuze vormen met wollige texturen en de energieke uitstraling van groen voor balans. Door de snelle digitalisering en technologische ontwikkelingen lijken onze behoeften te veranderen. Rust in huis, minder schermtijd, een gezondere levensstijl en onze planeet in het achterhoofd. De groentrends van 2019 zijn daarop toegespitst.

Soft landing
Een zachte landing - dat is precies waar deze trend over gaat. De behoefte aan vriendelijk en zacht wordt groter. Binnen deze trend passen volumineuze, wollige vormen in combinatie met pastelkleuren. Het gevoel dat je jezelf op een groot kussen of matras laat vallen. Grove breisels mogen niet ontbreken. Combineer met pluimbloemen, gipskruid of mos.

Soft Landing Indoor_3.low.jpg
Soft Landing Indoor_1.3.low.jpg


New Frontiers
Geometrische vormen, metallic, grafische dessins en koele pasteltinten. Eventueel in combinatie met felle kleuren. Binnen deze trend fungeert groen als energie leverancier: onmisbaar voor de balans tussen lichaam en geest. Wit, paars en lila zijn de basis. Combineer met struiken en bladplanten.

New Frontiers Indoor_1.4.low.jpg
New Frontiers Indoor_3.low.jpg


Harvesting Elements
Ritme, rust en extreme eenvoud. In deze trend draait het om het pure. Simpele en overzichtelijke tuinen, binnenshuis is groen belangrijker dan de pot of vaas waarin het staat. Droogbloemen zijn terug van weggeweest. Donkere, natuurlijke kleuren, maar ook vlekpatronen en organische vormen hebben de overhand.

Harvesting Elements Indoor_2.low.jpg
Harvesting Elements Indoor_1.3.low.jpg


Beeld en inspiratie: Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl