Kalanchoë Garden: de hele zomer kleur in je tuin

Kleurrijk en makkelijk - twee kenmerken voor de tuinversie van de Kalanchoë. Je herkent 'm aan de honderden gekleurde bloemetjes. Kwekers noemen 'm de ideale terrasplant: eigenlijk kun je niet zoveel fout doen voor deze plant. Droge en warme periodes, zoals afgelopen weekend, trotseert de Kalanchoë met verve. 

Wil je de woestijnroos, zoals de Kalanchoë in het Nederlands heet, buiten houden? Dan doe je er goed aan om ze in potten te zetten. Na de zomer haal je ze eenvoudig weer naar binnen. Wat overblijft na de bloei is een groene vetplant die bijdraagt aan een gezond klimaat in de woon- of slaapkamer. 

IMG_2477.jpg
IMG_2522.jpg

Zalmkleur
De Kalanchoë is ideaal om een hoekje van wat kleur te voorzien. De kleinste tuinversie is zo'n tien centimeter hoog, de grootste 25. Deze plant tref je voornamelijk in rood, roze, geel, wit en paarse tinten. De zalmkleurige variant is mijn favoriet.

Groeiende populariteit
Het plantje matcht bij vrijwel elke woonstijl: van Ibiza tot retro en alles wat daar tussenin zit. Tot voor kort associeerde men de kalanchoë met grootouders of bejaardenhuizen. Inmiddels wordt de plant, mede dankzij de hedendaagse invloeden uit de sixties en seventies, steeds populairder.

IMG_2537.jpg
IMG_2511.jpg
IMG_2684.jpg

Week geen water
De Kalanchoë vindt haar oorsprong in droge gebieden met grote temperatuursverschillen. Dat maakt de vetplant tot een ijzersterke sfeermaker die prima gedijt in de felle zon. Een weekje geen water? Geen probleem. In de dikke bladeren kan de plant voldoende vocht opslaan om te overleven.

De Kalanchoë Garden is verkrijgbaar via bloemist, tuincentrum en online vanaf 1,99 euro.