‘Tegel eruit, plant erin’: inwisselactie tijdens Tuinweek

Wie op 23 juni een tuintegel inlevert bij Intratuin krijgt daar twee (moes)tuinplanten voor terug. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert de andelijke inwisselactie om mensen bewust te maken van de problemen die een stenen tuin met zich mee kan brengen.

In een tuin vol (stoep)tegels kan regenwater onvoldoende in de aarde worden opgenomen, het verdwijnt via het riool. Het gevolg? Het grondwaterpeil wordt lager - en dat is slecht voor de planten. Tijdens een hevige regenbui kan overtollig water moeilijk afgevoerd worden, wat resulteert in blank staande straten of tuinen. Her en der een tegel verruilen voor een of twee planten draagt al bij aan een betere afwatering én de biodiversiteit.

Je mag een tegel per huishouden inleveren.

De Nationale Tuinweek 2018, dit jaar van 9 tot en met 17 juni, staat in het teken van de moestuin. De tuinweek wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend op 16 en 17 juni waarin meer dan duizend particuliere tuinen opengesteld worden voor publiek.