Testers gezocht: wie laat deze hortensia 150 dagen bloeien?

Een wisselende bloemkleur, compacte vorm en uitbundige bloei: de hortensia is om verschillende redenen favoriet bij plantenliefhebbers. Hortensia Magical doet haar naam eer aan en kan, volgens de kweker, tot wel 150 dagen bloeien. sevencouches neemt de proef op de som - en kan jouw hulp goed gebruiken! 

Hortensia’s zijn er in tig kleur en varianten. Met de Magical Revolution haal je een langbloeier in huis en kun je - als je het goed doet - zo’n vijf maanden genieten van de bloemen. Leverbaar in  roze en blauw. Gedurende de bloeiperiode veranderen de bloemen van kleur. Of je hortensia uiteindelijk dieprood of donkergroen wordt is afhankelijk van zijn standplaats en de kamertemperatuur. Verrassing!

IMG_8633.jpg
IMG_8641.jpg

Onderhoud
Groene vingers heb je voor het onderhouden van hortensia’s niet nodig. De plant gedijt het beste in een ruime pot. Een lichte standplaats is cruciaal, maar voorkom direct zonlicht. De hortensia houdt van een slok water, maar voorkom natte voeten. Als de kluit licht vochtig aanvoelt is dat voldoende. Bij warm weer kun je de plant eventueel dompelen. Om Magical-hortensia’s sterk en gezond te houden, geef je tijdens de bloeiperiode twee of drie keer plantenvoeding. Ik gebruik daarvoor het liefst een biologische variant, zonder kunstmatige toevoegingen.

IMG_8671.jpg
IMG_8550.jpg

Slechte plantenmoeder?
Plantenverzorging is een beetje een gevoelskwestie, zo heb ik inmiddels ontdekt. Want wat is regelmatig water geven? Een keer per week? Drie keer? Kijk goed hoe je plant erbij staat: slappe bladeren en hangende kopjes zijn vaak het gevolg van een te kort aan water. Verkleurde stengels, bloemen of bladeren kunnen het gevolg zijn van een overdaad aan zon(licht) of vocht. Probeer vooral en geef niet te snel op. Planten zijn redelijk vergevingsgezind en kunnen vaak prima tegen een stootje.

IMG_8646.jpg
IMG_8653.jpg

Wie durft?
De komende 150 dagen ga ik mijn uiterste best doen om deze hortensia in leven én bloeiende te houden. Wisselende successen in het verleden maken dat ik het best een beetje spannend vind deze uitdaging aan te gaan. Daarom ben op zoek naar drie enthousiastelingen die, samen met mij, voor een recordbloei gaan.

Dus: heb jij een plekje over in je huis (en hart) voor deze prachtplant? En wil je elke anderhalve maand je bevindingen, verzorgingstips en foto’s met de volgers van sevencouches delen? Laat dan een reactie achter onder de post op Instagram. Je krijgt niet alleen de Magical Revolution, maar ook een plantenpot met waterreservoir van Lechuza.

Meedoen kan tot zondag 29 april, 18.00 uur. De winnaars worden dezelfde avond bekendgemaakt. Woensdag 2 mei gaan we officieel van start! Wie durft?